12.8.2009

Aatsipoppaa!

Tervehdys tovin jälkeen! Mitä kaikkea onkaan ehtinyt tapahtua viime postauksen jälkeen.. Suurimpana juttuna oli takuuvarmasti viikon lomareissu Espanjassa, Fuengirolassa. Oltiin perheen (minä, äiti, sisko ja siskon 7-vuotiaat kaksoset) kanssa siellä ja täytyy kyllä myöntää että haiku Espanjaa kohtaan jäi. En ole koskaan oikein ymmärtänyt Espanjafaneja, tai oikeastaan maa on ollut Iso-Britannian ja Irlannin kanssa samalla listalla: en koe menettäväni mitään, vaikken koskaan sinne pääsisi (no okei, britteinsaaria kohtaan en tunne minkäänlaista matkustushalua, oon mieluummin kotona).

No, äitini kun on suuri Kreikan kannattaja, olen minäkin ollut kyseisessä maassa ainakin neljä kertaa ja pitänyt sitä jotenkin ylivertaisen ihanana. Nyt täytyy (hiukan nolonakin) myöntää, että Espanja meni heittämällä ohi. Ja miksi näin tapahtui?
1. Espanjassa oli todella siistiä joka paikassa. Ei roskia, ei pölyä eikä mitään muutakaan töhnää missään. Puhtaanapitolaitoksen väkeä näkyi katukuvassa harva se hetki. +++++
2. Siellä oli kunnon jalkakäytävät. Varsinkin lasten kanssa se on tärkeä seikka, Kreikassa kun katu saattaa yhtäkkiä kaveta minimaaliseksi tai jalkakäytävä yksinkertaisesti loppuu. +++++
3. Monissa paikoissa tiettyä turvallisuuden tunnetta luova länsimaisuus näkyi ihan arkielämässä. Esim. kun kävimme junalla Malagassa, oli juna-aseman toiminnat hyvin tutun ja turvallisen (ja ennen kaikkea luotettavan!) oloisia. Aikataulut löytyi ja niistä pidettiin kiinni. Juna oli siisti, asemat yhdenmukaisia ja lippuautomaatit hyvin fiksun näköisiä vempeleitä. +++++
4. Koirat. En nähnyt viikon aikana ainuttakaan kulkukoiraa. Kaikki olivat pannalla ja remmillä varustettuja (ja tietty taluttaja löytyi hihnan toisesta päästä :P), turkit oli aivan älyttömän kauniisti trimmattuja ja muutenkin "lihaltaan" koirat olivat erinomaisessa kunnossa. Meinattiin tosin saada siskon kanssa slaagi, kun kävimme eräässä eläinkaupassa ja näimme siellä koiranpentuja myytävänä. Koirat olivat pienehköissä (ilmastoiduissa) lasikopeissa alustanaan sanomalehtiä ja seuranaan vesi -ja ruokakipot. Näyttivät kyllä hyvinvoivilta ja sanomalehdet oli puhtaat mutta silti, isku vasten kasvoja. En ole todellakaan niin naiivi, etten tietäisi siitä kuinka maailmalla on erilainen myyntikäytäntö kuin Suomessa, mutta silti... Rankka paikka, ei voi muuta sanoa. Onneksi silti kaikki näkemäni koirat oli hyvin hoidettuja, joten johtopäätöksenä voisi ajatella koirien pääsevän hyviin koteihin vaikka ne eläinkaupasta ostetaankin. Ja onhan Suomessa roppakaupalla huonoissa oloissa olevia koiria.... ++++(+) ja tuo ei ollut siis viittaamassa Suomen surkeissa oloissa eläviä koissuja.

Olikohan vielä muita ylivertaisuuksia Espanja vs. Kreikka. Äitini sanoi aika hyvin, että siinä missä Espanja on Suomen kanssa kehityksessä aika tasoissa (eri aloilla tosin), on Kreikka 10 vuotta jäljessä. Ja vaikka sitten Bulgaria sen 20 vuotta.

Seuraavaksi pari kuvaa... Kuvia tuli napsittua yhteensä noin 450, ja nämä sieppasin tiedostosta kiireessä, eli eivät ole niitä parhaimpia otoksia.

Hotellin parvekkeelta (13. kerros) napsittu kuva. Hotelli oli ihan rannan tuntumassa ja lähellä Fuengirolan keskustaa.

Aallonmurtajalta otettu kuva rantakadulle päin.

Ah, ihana Arska. :D


Sit viikon parhaimpia kohteita oli Fuengirola ZOO, jossa käytiin kattomas eläimiä... Voi vitsit, sielä olis voinu olla vaikka koko päivän, tai vaikka koko viikon!

Nämä kääryleet oli aikas metkan näköisiä... Tuollaisia rullia ympäri terraariota ja ne vaan tuijottaa sua kohti. Tuli vähän.. ööh... turvaton olotila. Miten ne edes pystyy olemaan tuollaisessa koirankakkaläjää muistuttavassa kasassa??

Sit koko reissun kohokohta!!! Krokotiileja!!! En voi uskoa, että seisoin noin metrin päässä ihkaoikeasta elävästä krokotiilista (välissä toki se lasiseinä). :O Kunnioitan krokoja äärettömän paljon, ne on niitä eläimiä, joita ei voi kesyttää (tähän tietysti joku lataa faktaa tiskiin kuinka joku on jossain hommannut isolla rahalla lemmikkikrokon). Alkukantainen, dinosauruksia jäljittelevä, ulkomuoto ja tapa, jolla ne "hoitaa" vastustajansa. Tämäkin oli silleen, että aluksi katottiin ettei tuolla alueella mitään ole ja kappas, vedestä nousi saman tien kolme krokoa ja kun otti silmän käteen niin niitä löytyi vähän matkan päästä kolme-neljä lisää. Äänettömiä ja äärimmäisen yllättäviä... Wow!

Loppuun vielä Espanjan (ja Finnairin) ostokset. Voisin seuraavassa postauksessa laittaa vähän lähimateriaalia... Kiteytettynä kolme laukkua, koruja ja krääsää. Niin ja karkkia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)