25.8.2009

Vapaapäivät, mikä ihana tekosyy!

Viimeksi oon ollut töissä perjantaina, eli tässä on nyt takana hulppeat neljä vapaapäivää. Lauantaina mentiin Rapsun kanssa Seinäjoelle kiertämään kauppoja - tai siis niitä paria kauppaa, missä viitsin käydä. Sattui sitten lämpöinen päivä ja as you know, koira & kuuma auto on hilppasen huono yhdistelmä. Noh, mut sit käpsyteltiin kaupungissa Rapen kanssa, sai sekin vähän haistella kaupunki-ilmaa.

Loppupäivän ohjelmassa oli sitten operaatio nimeltään "kuvat koneelta levyille". Polly -pussi on vaan *kröhöm* kuvausrekvisiittaa. :D

Sohva ja viltti tuli lauantain aikana tutuksi ja niinhän siinä sitten käytiin, että nukuin yönikin niillä sijoillani. Sohvilla on kyllä jokin maaginen vaikutus meikäläiseen... Tämä äitin luona oleva sohva ei oo edes mikään erityisen mukava, mutta silti siinä tulee koisattua enemmän kuin laki sallii. Ah, jahka pääsen taas muuttamaan omilleni; itselläni on (nukkumiseen) aivan loistava nahkasohva. Tosin se on kahden hengen eli vähän lyhyt, mutta silti millään sohvalla ei niin makoisia unia näe kuin sillä. :)

Noh, lauantain yhtenä kauppapaikkana toimi Seinäjoen Fida. Siellä oli lisäksi kaikki -30% joten tuli kollattua paikkoja vähän normaalia tarkemmin. En tiedä, oliko alepäivät ympäri Suomea... Luulisin, koska jos oikein niitä plakaateja (=kylttejä) luin, niin niissä luki Fidan täyttävän 30 vuotta. En myöskään tiedä, oliko ale vain lauantaina, mutta joka tapauksessa toivon, että muutkin ovat tehneet hyviä löytöjä.

Itse tulee yleensä lähetystoreilta ja kierrätyskeskuksista tongittua kaikki peitot läpi, ne kun on koirataloudessa aika kuumaa kamaa "peffan alusina". :D Varsinkin äitiyspakkauksissa olevat makuupussit on huippupeittoja, sopii niin häkkiin kuin petiinkin ja lisäksi sellainen kulki aina mukana, kun kuljin opiskelupaikan ja kotikunnan väliä. Junassa ja linkassa on hyvä olla Rapsulla alusta, ettei tuu pissatulehduksia eikä tassut luista (tai luistaa jos on istuallaan peiton päällä, mutta peitto saa yleensä aikaan välittömän makuurefleksin). Löysinkin lähetystorilta yhden kivan täkin, mutta se on niin kiva, että soveltuu aika hyvin itselle alustaksi nurtsille arskaa ottaessa (ajankohtaista!) tai ihan vaikka piknikille.

Lisäksi löysin kengät, jollaisia en olisi vielä pari viikkoa sitten ostanut. En olisi varmaan edes vilkaissut päälle, mutta niin vain alla olevat mintunvihreät avokkaat sai kouran tarttumaan niihin. Ja ne oli pakko ostaa, hintana oli 5,50 e (miinus siitä 30% alennus) ja minkä riemuvoiton koinkaan kotona kun tajusin omistavani yhden t-paidan (ostin Espanjasta), jossa on printissä täsmälleen samaa vihreän sävyä. Avokkaat on kyllä loistavat jalassa, vähän arkisemmat kuin korkkarit mutta kuitenkin "paremmat" kuin tavan ruskeat taviskengät. Ja nämäkin kopisee silleen vienosti. <3Sitten löytyi pari huivia, hintana ilman alennuksia 1 e ja 1,70 e. En todellakaan osaa käyttää tällaisia huiveja (siis huiveja "koristeasusteena", jos mulla on huivi niin se on joko pashminahuivi tai paksu kaulahuivi), mutta eikö nyt ole ainakin muutama hyvä syy opetella?


Aleksi 13 oli ainut "oikea" kauppa, jossa viitsin käydä Rapen odottaessa autossa. Mieleeni oli perjantaina jäänyt yksi laukku, joka oli ainut kappale ja alessa. Lauantaina sitten menin hakemaan sen, tosin eräs naisihminen aiheutti pari ylimääräistä sydämenlyöntiä hypistellessään kyseistä yksilöä. Olin niin kuin katsovinani muita veskoja ja toivoin, että nainen jättäisi laukun niille sijoilleen. Ja niinhän hän jättikin, kiitos siitä! :) Kotona sitten laukkua tarkemmalla syynillä tutkiessa muistelin nähneeni laukun jollakin... Muisti ei pettänyt: Tara Banxx:lta löytyy samanlainen.
Tässä kuitenkin luokseni muuttanut ihanuus:

Laukku edestä, laukku takaa, laukku istuu, laukku makaa.


Hintalappu, jossa ehkä yksi maailman ihanimmista tarroista. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että alta pilkistää ensin keltaista ja sitten vihreää väriä. Sininen on jotenkin noista kolmesta se kivoin väri. :D Myyjä oli hauska kun kassalle mennessäni sanoi laukun olevan todella suosittu, aina kun kassalle tulee joku, sillä on tämä laukku yhtenä (tai ainoana, niin kuin allekirjoittaneella) ostoksena. Noh, elleivät siellä revi jostain takahuoneesta noita lisää, minä vein viimeisen kappaleen koko kaupasta, joten ei tarvitse myyjän enää katsella noita.


Sunnuntai ja maanantai meni aivan horroksessa, en oo paljon muuta tehnyt kuin löhönnyt ja rapsuttanut Rapea korvan takaa. :) Tänään sitten ajattelin aktivoitua ja viedä Kurikkaan poliisilaitokselle autokoulupapereita (korotan ajoneuvoluokkaa B:stä BC:ksi) niin enköhän mä sitten Kurikan pääs huomaa, että passikuvat jäi kotiin. Noooo, on sitä ennenkin ajettu Kurikan Kipsakalle irtokarkkeja ostamaan, nyt kilometrejä tuli yhteensä sentään "vaan" 48, kun joskus ollaan Seinäjoeltakin lähdetty karkkiostoksille. :D Tämä on siis meidän perheen traditio säännöllisen epäsäännöllisesti. Kipsakka on pieni kioski, joka on ollut olemassa iät ja ajat ja kun siskot oli lapsia, lähti isä niiden kanssa ajelulle ja yleensä sitten eksyivät tuonne ja sitten mun kanssa jatkettiin samaa juttua ja nyt jatkan itse aikuisikään ehdittyäni. Kipsakalla on edelleen vanhan ajan systeemi, minä valkkaan karkit (noita 20 sentillä, noita 40 sentillä) ja myyjä pussittaa. Ei se passikuvien kotiin jättäminen sitten ollutkaan niin kamalaa loppujen lopuksi.


Onko muilla mitään hassunhauskoja traditioita ja tapoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)