17.11.2009

2012

HOXHOX!! TÄMÄ POSTAUS SISÄLTÄÄ ELOKUVAN 2012 JUONTA KOSKEVIA PALJASTUKSIA, JOTEN MIKÄLI ET HALUA TIETÄÄ ELOKUVAN KULUSTA TAI JUONESTA, ÄLÄ LUE TÄTÄ POSTAUSTA.

Meinasi mennä koko elokuvanautinto sivu suun, koska heräsin iltapäivällä kahdelta. WTF?! En oo nyt enää ollenkaan selvillä tästä unirytmistä, enkä saa itseäni kiskottua sängystä ylös, vaikka mitä tekisin. Leffan oli tarkoitus alkaa kolmelta, ja meiltä on Seinäjoelle se puolen tunnin ajomatka. Ensin ajattelin, että jätän välistä mutta sitten nousi sisukkuus ja totesin, että on sitä ennenkin lähdetty matkaan lyhyemmälläkin varoitusajalla. Ei muuta kuin sängystä ylös, vaatteet niskaan, meikkiä naamaan, koiralle ruokaa ja sen pissatus, auton starttaus ja nokka kohti Seinäjokea.

Seinäjoella meinasi tulla tenkkapoo, koska leffateatterin edessä oleva parkkialue on maksullinen, ja sehän on sitä aina klo 18:00 saakka. Kello oli 14:55, joten siinä vaiheessa ei enää ajettu minnekään ilmaiselle alueelle, muutenkin olin jo vähällä myöhästyä. Latasin parkkimittariin niin paljon kolikoita kuin vain löysin ja niillä sain parkkiaikaa 16:38 asti. Ei ollut hajuakaan, kuinka kauan leffa kestää, joten ajattelin, että jos se on 1,5 tunnin pätkä, niin ei oo hätäpäivää. Lippuluukulla kysyin, miten kauan se kestää ja vastaus kuului: 2,5 tuntia. Voooooooi paska. No, ei auttanut itkeä siinä vaiheessa. Vitosen iltapäivästä oli melko varmasti tuleva melkein neljänkympin iltapäivä, mutta siinä vaiheessa en enää halunnut perua juttua, kun olin sinne asti päässyt. Mietin, että jos siellä tuulilasilla sakkolappu on, niin se maksetaan. End of that discussion.

Leffa vei mukanaan ja 2,5 tuntia kului oikeasti aivan hujauksessa. Leffan aikana ulos oli tullut pimeys, ja jännityksellä odotin, onko sakkolappu odottamassa maksajaansa. Ei ollut! Jesh! Siitä sitten auton starttaus ja kotia kohti. Vaikka uumoilin, että rahan tuhlaus ei jää leffalippuun, poppareihin ja limsaan niin kyllä se tällä kertaa jäi. Suurimpana syynä kylläkin tuo myöhälle nukkuminen. Leffan jälkeen piti nääs tulla käyttämään äitin koiraa ulkona, kun sitä en ehtinyt tekemään ennen lähtöä. No, rahaa ehtii tuhlata myöhemminkin.


Sitten, itse elokuva ja sen "opetukset". Rakastan tämän tyylisiä elokuvia, jotka jäävät itselle vellomaan ajatuksiin päiviksi. Katastrofielokuvissa on vaan sitä jotain. Tai oikeastaan rakkaus on hiukan liian väkevä sana, mutta viehätyn kyseistä genreä edustavien leffojen äärellä.
Tämä leffa sai mielen täyteen kysymyksiä vuodesta 2012. Olen kyllä kuullut ennenkin Maya-intiaanien ennustuksista ja Ilmestyskirjasta, mutta nyt jäin oikeasti ajattelemaan asioita. Kotona avasin netin ja rupesin selaamaan vuotta 2012 koskevia juttuja. Maailmanloppua, tai uuden aikajakson alkua, enteilevät ainakin:

- Maya -intiaanien kalenteri (se loppuu 21. tai 23.12.2012)

- Ilmestyskirja - Uuden testamentin viimeinen kirja (tulkintoja tuostakin on toki monia).

- Nostradamus (joka ennusti oikein mm. Yhdysvaltain vapaussodan ja sisällissodan, sekä toisen maailmansodan). Maailmanloppu tulee hänen mukaansa aikavälillä 2006-2012.

- Vuonna 2012 maapallo siirtyy galaksin keskukseen. Tämän on vahvistanut todeksi ainakin NASA ja erilaisten laskukaavojen ja planeettojen liikkeiden perusteella se on mahdollista todentaa. Harvinainen tapahtuma, joka sattuu "kohdalle" kerran kymmenissä tuhansissa vuosissa.

Lisäksi on henkilöitä ja laitteita, jotka ovat ennustaneet jotain tapahtuvan vuonna 2012. Se, haluaako kyseisiin juttuihin uskoa, on jokaisesta itsestään kiinni. Itse olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että maapallo käy enää jatkoajalla. Ihmisiä on liikaa, tavaraa on liikaa, maapalloa kuormittavia tekijöitä on liikaa. Pidin Aasian tsunamiakin osaltaan varoituksena siitä, miten luontoäiti pitää kyllä huolen omastaan. Kiteyttäisin oman mielipiteeni ja ajatusmaailmani lauseeseen: Jos luonto haluaisi asettua ihmisiä vastaan, ihmisillä ei olisi mitään mahdollisuuksia.

Nämä ovat totta kai tulkinnanvaraisia ajatuksia, enkä esitä näitä minään totena. Itse olen vain niin hömppä, että uskon yliluonnollisuuksiin (tietyissä määrin), paranormaaleihin asioihin ja siihen, että jollain muulla planeetalla (jollain toisella galaksilla) on elämää, ja että maan päällä on käynyt tänne kuulumattomia vieraita. Tai ainakin haluan uskoa niihin.

Mitä tulee elokuvan juonenkulkuun, se oli ihan kohtalaista. Hiukan ontuva ajatus, että tuntemattomaksi jäänyt kirjailija saa selville juonen kulun hullulta radiohihhulilta ja sen jälkeen hän automaattisesti yhdistää palaset toisiinsa. Tämä ei häirinnyt itseä kuitenkaan niin paljon, kuin ajoepisodi, jossa kirjailija/limusiinikuski (jota näyttelee John Cusack) huristelee limusiinilla perhe kyydissään väistellen kaikki tielleen osuvat esteet, niin maan "aaltoilusta" kuin kaatuvasta parkkitalosta tippuvat autot. Naurettavin kohta oli, kun auto ajoi rakennuksen sisään, väisteli sielä kaikki paalut ja kivenlohkareet ja rynnisti toisesta päästä taloa pihalle. Jos yhtään tietää, miten massiivisia ja painavia jenkkiautot on, varsinkin jos ne on mallia limusiini, niin ei ne totta vie käänny yhtä ketterästi mitä elokuvassa. Yhtä epäuskottavaa on, että jättimäisen tulivuoren purkautuessa ja syöstessään laavaa ja rojua kilometrien päähän, pienenpieni lentokone saa kokemattoman kuskinsa turvin väisteltyä jokaikisen esteen ja romun. Yeah right.

Tekninen toteutus oli hienoa ja harkittua. Maan vajoaminen oli hienosti toteutettu, samoin kuin luonnonkatastrofikohdat (jättiaallot ja niiden mukana tulevat "rojut", tulivuorenpurkaus jne.). Yksityiskohtia oli paljon ja tästä riittäisi katsottavaa toisellekin kertaa. Huumoria oli sopivan kokoinen hyppysellinen, ja ensimmäinen kunnon spontaani naurunpärskähdys tuli siinä vaiheessa kun Kiinan mantereella kuskattiin kirahveja, sarvikuonoja ja muita elukoita helikoptereilla. En ole raamatun ylin ystävä, mutta tykkäsin asetelmasta, että maailmanlopun ollessa lähellä ihmiset rakentavat arkin (tässä tapauksessa monta arkkia), eivätkä yritäkään mitään avaruusjuttua. Vaikka maailma tuhoutuisi, me pysymme täällä ja taistelemme taistelumme maankamaralla, tänne meidät on luotu ja täällä me olemme loppuun saakka. Pidin myös siitä, miten elokuvassa tuli esille melko varma tosiseikka: mikäli loppu olisi lähellä, tavallisilla pulliaisilla ei olisi mahdollisuuksia päästä rakennetun arkin kyytiin, vaan raha määräisi tässä(kin) asiassa. Valtionpäämiehet ja rikkaat.

Sitä jäin myös miettimään, että jos hallitus/hallitukset tietäisivät tulevasta ja alkaisivat rakentamaan massiivista pelastautumisjuttua, oli se sitten arkki, rakennus, avaruussukkula tms. niin pysyisikö sellainen todellakin salassa? Nyt rupesi kiinnostamaan paitsi vuoden 2012 mysteeri, myös erilaiset salaliittoteoriat. Ei muuta kuin google auki ja kirjastoon. :D

Lyhyenä tiivistelmänä: suosittelen katsomaan elokuvan 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)