26.2.2010

Rapsun terveystarkastus

Käytiin eilen eläinlääkärissä Rapsun kanssa. Varasin ajan viime viikolla ihan perustarkastukseen: kuunnellaan sydän, tunnustellaan, katsotaan hampaat ja korvat jne. Lisäksi aioin ottaa Rapsun tassun patin puheeksi, pitäisikö sille ell mielestä tehdä jotain. Itse kun tulin siihen tulokseen jo viime syksynä, että patti jätetään rauhaan.

Jännitti niin perkuleesti mennä sinne! Aika oli klo 10.30, onneksi sentään niin aikaisin ettei tarvinnut koko päivää ressata ja jännittää. Eläinlääkäri oli sama, jolla ollaan aikaisemminkin käyty, silloin kun asuttiin Seinäjoella ja Rapsu oli nuorempi. Samainen ell on mm. kastroinut Rapen ja on hoitanut siskoni koiria paljonkin, joten luotan häneen kyllä.

Ekana kun ell tuli paikalle, hän kysyi minkä ikäinen Rape on. Vastasin, että täyttää kesäkuussa kymmenen, johon ell sanoi että kuvitteli koiran olevan korkeintaan 5-vuotias. Musiikkia omistajan korville. :) Sanoin, että haluan virallisen sydänkuuntelun (joka tarkoittaa, että sydänkuuntelun tulokset lähetetään Kennelliittoon ja tällöin ell kuuntelee sydämen paljon tarkemmin kuin ehkä normaalisti kuuntelisi). Kaksi eläinlääkäriä kuunteli sydämen ja molemmat sanoivat, ettei mitään sivuääniä kuulu, sydän on ns. puhdas. Voi jukra, mikä helpotus! Korvat siistit, imusolmukkeet ja kroppa kokonaisuudessaan tunnusteltiin, eikä mitään ylimääräistä tuntunut, hampaat ok. Kun otin varpaan puheeksi, ell totesi, että annetaan olla, kun ei koiran menoa haittaa (tässä vaiheessa Rapsu suoritti bravuuriaan; häntänsä kiinniottamista), eikä patti ole auki. On kuulemma ahdas paikka operoida ja usein tuollaiset johtaa varvasamputaatioihin ja voitte kuvitella kun varpaasta operoidaan, millaista on hoitaa sitä haavaa. Tulehdusriski todella suuri. Ell sanoi sitten lopuksi, että toki tämä koira on jo elämänsä ehtoopuolella, mutta hyväkuntoinen ja kymmenvuotiaaksi bokseriksi harvinaisen virkeä. Olen kuulemma pitänyt sen hyvässä kunnossa, enkä ole päästänyt sitä lihomaan. Olin yhtä hymyä, kun sain kehuja. :D

Mamma (siis minä, Rapsun mamma) innostui hyvistä uutisista niin paljon, että Rapsun kanssa suunnattiin ell jälkeen Musti & Mirriin pantaostoksille. Rapsu sai uuden, todella rokkaavan pannan. :)

Mustaa nahan näköistä materiaalia ja keskellä piikkilankakuviota. Rock! \,,/

Kuinkas mulle noin komea poitsu onkaan suotu? :) Tässä näkyy nassun harmaustilannekin. Ei paha, kymmenen vuotta täyttävälle, vai mitä?


Meinasin ottaa vielä pannasta kuvan alaviistosta, mutta kummasti koiran pää kääntyi samaan aikaan alaspäin. :) Söpis!

2 kommenttia:

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)