20.3.2010

Lukuhetki - P niin kuin prostituutio


Soitin alkuviikosta siskolleni, saisinko lainata häneltä yhtä kirjaa, jonka hän ennemmin mainitsi lukemisen arvoiseksi. Halusin yövuoroon jotain vaihtelua ainaisen netissä surffaamisen tilalle. Ja tietokone kun on tiskin näkyvimmällä paikalla, niin viikonloppuisin känniset (mies)asiakkaat liimautuvat tuohon notkumaan ja heittämään "hyvää läppää" (in your dreams, guys!). Sanooko kirja nimeltä Punainen mekko kenellekään mitään?

Kuva: täältä


Kävin tänään hakemassa kirjan siskoni luota, ja kyseessä siis kuvassa näkyvä Elina Tiilikan esikoisteos nimeltään Punainen mekko. Kirja kertoo prostituoidun tytön elämästä. Se, mikä kirjasta tekee entistä mielenkiintoisemman, on se tosiseikka, että 23-vuotias kirjailija pohjaa tarinan omiin kokemuksiinsa. Tiilikka on ennemmin toiminut prostituoituna pienessä pohjalaisessa kunnassa.

Ja totta tosiaan, ahmin kirjan tässä töiden lomassa alle viidessä tunnissa. Ja ensinnäkin nautin, kun sain tehdä jotain muuta kuin katsoa ainaisia samoja nettisivuja (ja olla piilossa kännisiltä) ja toisekseen kirja on ihanan helppolukuinen. Olen lukemisen suhteen aikamoisessa ruosteessa, joten tällaisella tekstillä oli hyvä aloittaa, jota ei tarvitse juurikaan "ymmärtää", riittää että ymmärtää lukemansa... Tällä tarkoitan sitä, ettei jokaista lausetta tai kappaletta tarvitse erikseen analysoida tajutakseen sen sisällön. You got the point? :)

Pidän kirjasta, koska siinä ei kaunistella asioita, ei toiminnallisesti eikä kielellisesti. Jos naidaan niin sitten myös naidaan ja jos henkilöhahmo sanoo vittuperkele, niin se myös lukee omalla paikallaan ilman mitään kiertelyitä. Ja jos puhutaan sukupuolielimistä, niin ne ovat pillu ja kalu, kyrpä, vehje.. Mitä milloinkin. Ronskia ja konstailematonta, niin kuin koko touhu muutenkin. Tykkään tosielämässä siitä, että puhutaan asioista niiden omilla nimillä ja pidän siitä myös kirjoissa (vaikka tykkään lukea myös yltiösiirappisia roskaromaanejakin).

Ylioppilaslehdestä bongasin Tiilikan haastattelun. Kannattaa lukaista, jos yhtään mielenkiinto heräsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)