15.4.2010

Reinon yllärit

Tapahtui maanantaina töiden jälkeen noin klo 23.50: Olin kotimatkalla, suunnilleen puolessa välissä (työmatkahan on sen 36km/suunta) ja keskellä metsätaivalta. Lähdin ohittamaan rekkaa, nopeutta oli 100-110 km/h. Olin juuri palaamassa omalle kaistalle, kun rupes kuulumaan jumalatonta mökää. Kuulosti ihan samalta kuin olisi ajellut tiehen koverrettujen herätysurien päällä. Paitsi, että Seinäjoki-Jalasjärvi -välillä ei ole herätysuria. Rekka vilkutti pitkiä vimmatusti ja ekana mulla juolahti mieleen, että räjähtikö mulla rengas. Toinen vaihtoehto oli pakoputken tippuminen. Katsoin taustapeilistä mutten nähnyt kipinöitä.. Ei auttanut kuin pysähtyä tien viereen, auto piti edelleen meteliä käynnissä ollessaan, mutta kävi kuitenkin tasaisesti, joten totesin siinä sitten yksikseni, että pakoputki tais tulla alas. :/

Nousin autosta ja ekana menin takaosaa katsomaan, että mites se pakoputki siellä roikkuu. Vaan ei roikkunut ei. Kun katsoin syvemmälle auton alle, näin että keskellä autoa, vähän eturenkaista taaksepäin roikkui joku osa maassa. Soitin äidille, joka oli kotona yökkärit päällä valmiina menossa nukkumaan, että viitsiskö tulla mua vastaan ja ottaisko se mulle toiset housut (mulla oli työhousut jalassa) ja jotain, millä pakoputkea vois sitoa. No, äiti lupas lähteä. Sitten soitin (ja herätin) kaverille, joka asuu tapahtumapaikasta vähän matkan päässä, että onko niillä mitään millä vois sitoa, muttei ollut. Ei auttanut, kuin laittaa hätävilkut päälle ja odottaa äitiä. Rekkoja ja henkilöautoja meni tasaisena virtana ohi; yksikään ei pysähtynyt. No, ei tietenkään kun ei näe kuka autossa on ja nyt kun on ollut uutisissa juttua romanialaisista huijareista, jotka laittaa hätävilkut päälle ja sitten pölliikin auttajan omaisuuden. Kaikkein eniten vitutti ne autoilijat, jotka hidastivat kohdalla ihan mateluvauhtiin, mutta ajoivat sitten kuitenkin ohi. Jos tarkoituskaan ei ole auttaa, niin ajaa sitten ihan reippaasti sitä satasta ohi, ei tarvitse jäädä siihen kyyläämään ja hidastamaan muuta liikennettä, tiedoksi vain!

Äiti tuli puolen tunnin päästä mukanaan sidontaliinoja ja mun rönttöhousut sekä takki että sain kunnolla ryynättyä maassa ja katsottua tilanteen. Pakoputki oli tipahtanut katalysaattorin kohdalta, juuri vaihdekepin alapuolelta. Äidin kanssa tehtiin sitten sidontaliinalla viritelmä, eli laitettiin liina auton ympäri pohjan ja auton sisätilan kautta. Saatiin pakoputkea nostettua strategiset 2-3 cm maasta ja päästiin puolen tunnin ähellyksen jälkeen jatkamaan matkaa. Kaveri, jolle soitin, sanoi että voin ajaa auton heidän traktorihallin eteen, mutta äidin kanssa päätettiin ajaa auto suoraan keskustassa olevan korjaamon pihaan. Eli viimeiset 15 kilometriä ajettiin 30km/h huippunopeutta. Pari kertaa piti pysähtyä kiristämään liinaa matkan aikana. Saatiin kuin saatiinkin auto korjaamon pihaan ja kotona oltiin kahden aikaan yöllä.

Tiistaiaamuna menin sitten korjaamolle ja kerroin tilanteen. Töihin menin linkalla ja illalla äiti haki mut. Päivän aikana muuten soitin korjaamolle ja kysyin hienosti auton merkin ja mallin mainiten, että mikähän sen tilanne on, onko sille saatu tehtyä mitään. Korjaamon mies vastasi suunnilleen näin: "Niin onkos se tää auto, jonka avaimista roikkuu pupuavaimenperä? Kyllä se pakoputki on saatu hitsattua.". Joo, juuri se auto ja hienoa, mä tulen huomenna sen hakemaan. xD

Eilen sitten lähdettiin Rapsun kans hakemaan Reinoa korjaamolta ja 28 euroa köyhempänä ja pupuavaimenperällä varustetut avaimet saatuani kurvattiin Reinolla pihasta pois - vain todetakseni että maanantaisen hätävilkkusession seurauksena oikeanpuoleinen etuvilkku on paskana. Doddih, tänään siis ohjelmassa lamppujen vaihtoa.

Kellään muulla yhtä onnistunut alkuviikko? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)