10.4.2010

Tulvii Pohjanmaa

Ihan alkuun huomio kaikki seinäjokiset! Meiltä löytyi tällaisia lappuja töistä, joku tuonut. En siis tiedä tarkemmin, onko koira jo löytynyt tai kenen tämä koira on mutta pitäkäähän silti silmät auki, kyllä vapaana ja yksin liikkuva koira kiinnittää yleensä huomion. Toivottavasti löytyy tai vielä parempi olisi totta kai, että olisi jo löytynyt.Sitten muihin juttuihin, alkuun pari elintarvikehankintaa. :D Elintarvikevitsi lähti eräältä foorumilta, jossa yhteen topiciin sai listata omia ostoksiaan. Siellä käytiin sitten vääntöä siitä, kuinka hygieniatuotteiden ostamista ei lasketa shoppailuksi, ne kun ovat välttämättömyyksiä; kuin elintarvikkeita. Minä ostin nyt uuden dödön ja päätin kokeilla Garnierin uutuutta. Ihan jees höttöä, tuoksu on alkuun aika erikoinen mutta siihenkin tottuu. Lakka on itselle uusi tuttavuus, vaikuttaa ihan peruskauralta.

The Body Shopin rakkaustuote, kookosvoi, piti hakea isona purnukkana kun kokeilupurkki tyhjeni kuin itsestään. Oikeasti, miten jokin juttu voi tuoksua noin ihanalta?! Voisin läträtä tuon kanssa koko ajan. Ja vielä kun tuo on oikeasti toimii, kosteuttaa tehokkaasti ja imeytyy nopeasti eikä jätä mitään rasvakalvoa iholle. Eettinen ja toimiva tuote, pointsit kotiin The Body Shopille.


Pirates of the Caribbean -trilogian sain vihdoin päätökseen, kun ostin kyseisen saagan viimeisen DVD:n, Maailman Laidalla. Katselin tämän tänään valvomispöhnässä. Nukuin töiden jälkeen pari tuntia, heräsin klo 11.00 ja valvoin iltakuuteen saakka, kunnes otin kolmen tunnin tirsat ennen töihin tuloa. Siinä välissä katselin sitten tämän. Oli vähän sekavan oloinen aluksi, mutta tykkäsin kyllä muuten. HooCee taas vähän jälkijunassa muista innostuu merirosvoista. Kysymys kuuluukin, kummat on kuumempia: merirosvot vai vampyyrit (viitaten True Blood ja Twilight -hehkutukseen ennemmin)? Paha, paha... En osaa ainakaan ihan heti vastata.. :)Aamulla töihin ajaessani soitin äidilleni, että lähteekö hän mun kanssa tulvientutkimiskierrokselle. Lähtihän se. :) Kuvat on laadultaan surkeita kun räpsin niitä liikkuvasta autosta, keli oli sateinen ja ilma harmaa. Mutta saahan noista kuitenkin jotain selvää. Nyt on tulvia Etelä-Suomessakin, mutta me saamme täällä lakeuksilla kärsiä niistä lähes joka vuosi. Harvassa on ne vuodet, kun ei pelloille nousisi vesi.

Vasemmalla siis peltoa.. Eiku siis... Järvi... :)


Tien oikealla puolella vesi oli jo todella lähellä tietä. Viikonloppuna saattaa nousta jo tiellekin... Tuossakin siis pelto veden alla.Sitten tehtiin bongaus Kurikkaan päin mentäessä. Kolme joutsenta oli tien toisella puolella ja kaksi toisella puolella. Varsinainen mutakylpy, kun tuossakin siis pitäISI olla pelto.


On ne kauniita lintuja. Harmi, kun olivat vain sen verran kaukana, ettei saanut pokkarilla otettua kunnon kuvia.
Pitäisi vissiin jatkaa taas töiden tekoa.. :) Odotan vaan jo aamua, että pääsee nukkumaan.

5 kommenttia:

 1. Onko se Kyrönjoki mikä tuluvii vai onko kuvat jostain muualta?

  VastaaPoista
 2. mari: Luopajärveltä noi ekat, ja siinähän ei ole jokea mikä tulvisi vaan pelkkää peltoa. :) Joutsenkuvat on sitten Jalasjärveltä Kurikkaan päin mentäessä, vähän Jokipiin jälkeen. Siinäkään ei ole jokea, vaan pelkkää aakeeta laakeeta.

  VastaaPoista
 3. Apua ! Mua pelottaa nää tulvat oikeesti. Oon pääsykokeisiin lukemisen ilohetkiä (NOT) viettämässä Lapualla ja tarkotus olis tottakai lähtee jossain vaiheessa käymään Seinäjoella, toivottavasti ei siellä nouse vedet tielle missään vaiheessa, oon muuten aivan paniikissa. En tosin muista ollenkaan onko tässä matkan varrella siihen ees mahollisuutta ! : D

  VastaaPoista
 4. juulia: Kyllä nää itseäkin pistää vähän mietityttämään... Nyt on tsäänssit oikein kunnon tulville, kun lunta on ollut niin paljon ja jos nyt rupee vettäkin tulemaan urakalla. :/

  Ei kyllä tule itsellekään mieleen, onko Seinäjoki-Lapua -välillä mitään kohtia, missä vesi vois tulla tielle.. Toivottavasti ei tule, sekin kun on niin vilkkaasti liikennöity reitti!

  VastaaPoista
 5. Ai kauhee, kun on paljon vettä :S voi pelto parat

  VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)