29.6.2010

I'm back - Olen selkä!

Hola! Mallorcalta selvitty hengissä, vaan ei ehjin nahoin, kotiin ja kolmas sekä tällä erää viimeinen kesälomaviikko pyörähti käyntiin. Oon nyt kolme päivää aikonut kirjoittaa tänne, mutta asiaa ja kuvia on niin paljon, ettei tiedä mistä aloittaisi.

Ihan alkuun, ennen kuin läväytän tänne lomakuvia, näytän pari kuvaa Mantasta. Siitä oli meinaan viikon aikana tullut melkoinen tankero. :) Raskaus näkyi reissuun lähtiessä jonkun verran, mutta nyt kaksi viikkoa ennen synnytystä näkyy jo selkeä vauvamaha, tosin lähinnä vain niille, jotka koirista mitään ymmärtää. Luulen, että koirattomat luulevat Mantan olevan vain tavallista läskimpi tapaus.

Manta voisi vain nukkua, nukkua ja vielä vähän nukkua. Hullusta riekkujakoirasta on tullut rauhallinen äitiyteen valmistautuva ja synnytykseen voimia keräävä mammakoira. Siskoni (kasvattaja) arvelee, että pentuja olisi neljästä kuuteen kappaletta. Vielä kun ne olisivat terveitä, niin hyvä olisi! Ensi maanantaina on röntgenaika, sitten varmistuu tarkempi lukumäärä. :)

Toisen siskoni (ei ole sama kuin edellä mainittu) koiran laskettu aika on ensi viikon keskiviikkona ja sen mahassa näkyi tänään röntgenissä 9 karvavauvaa. Siis YHDEKSÄN?! Voitteko kuvitella, vähän sama kuin ihminen odottaisi vähintäänkin nelosia! Siskon koira on vieläpä aika pienikokoinen narttu, ja kun näin tuon röntgenkuvan, oli pari pentua selkeästi kylkiluiden lomassa eli toisin sanoen ne painavat mitä luultavimmin aika ilkeästi keuhkoihin. Ei tee nämä lämpimät kelit kovin hyvää hengitysvaikeuksista kärsivälle mammakoiralle. Perjantaihin asti kun selviäisi, niin sitten pennut saisivat jo tulla maailmaan. Mantan pitäisi sietää oloaan ainakin tuonne 12.7. saakka.

Infona tietämättömille: koira on tiineenä 9 viikkoa. Saman verran viikkoja kuin ihmisellä kuukausia. Siksi koiran ei saisi paljoa ennemmin laskettua aikaansa synnyttää. Siinä kun ihmisvauvat voivat syntyä terveinä viikkoja ennen laskettua aikaa, vastaa nuo viikot koirilla päiviä.

Yllä vähän sivuprofiilia. Mitä olette mieltä, näyttääkö koira lihavalta vai tiineenä olevalta? :)


Mutta sitten, reissufiiliksiä! Kohteenahan meillä oli Mallorca ja tarkemmin sanottuna Santa Ponsa -niminen kohde.

Aloitettiin matkanteko perjantaina 18.6. menemällä yöksi Cumulus Airportiin. Ja ette arvaa miten ihanaa oli aamulla käydä pesulla, syödä kunnon aamiainen ja lähteä lennolle levänneenä kun vaihtoehtona olisi ollut läpi yön ajaminen ja aamulla olisi ollut likaiset, ryppyiset vaatteet, nälkä ja ennen kaikkea armoton väsy. Meiltä onkin vähän vaivalloisempaa tuo ulkomaille lähteminen kun täytyy ensin suoriutua Vantaalle. Tietää noin 4 tunnin ajomatkaa. Ja sama tietysti tullessa, matka ei pääty lentokentälle vaan sen jälkeen alkaa autossa istuminen.

Lento meni sujuvasti ja voin erittäin lämpimästi suositella ostamaani puhallettavaa niskatyynyä. Täydet pointsit, hyvin sai koneessa koisattua. :)

Seuraavaksi kuvia sekalaisessa järjestyksessä. Kaksi retken tapaista tehtiin; maanantaina käytiin noin 40km päässä olevassa Mallorcan pääkaupungissa, Palmassa, shoppailemassa ja keskiviikkona Palman ja Santa Ponsan puolivälissä olevassa Palmanovassa sijaitsevassa merieläinpuistossa Marinelandissa. Palmasta ja Marinelandista teen ihan oman postauksen kuvineen.

Kukkia oli monenmoista sorttia ja kuvailin niitä omaksi, ja äitini, iloksi. Mitään hajua ei ole, mitä nämä kukat ovat mutta ei sen niin väliksikään.


Tämä oli hotellimme osoite.

Meri oli muutaman sadan metrin päässä hotellilta. Ei muuten käyty kertaakaan meressä uimassa, oli niin kylmää vettä! Eikä tuo meressä uiskentelu oikein muutenkaan ole mun juttuni, mä kun tykkään sukeltaa, enkä pidä meriveden suolaisuudesta.

Näkymä hotellin parvekkeelta. Oli muuten varsin mäkistä seutua, hotellikin sijaitsi mielettömän mäen huipulla ja meinasin suoraan sanottuna kuolla joka kerta kun se kavuttiin. Ei tällainen aakeella laakeella ja tasaasella tallustelemaan tottunut osaa mitään mäkiä kivuta.

Hotellin uima-allas, joka oli varsin toimiva niin kooltaan kuin malliltaan ainakin siskon 8-vuotiaan tyttären kannalta. Ja mukava oli itsekin pulikoida ja varsinkin sukeltaa.


Parin kilometrin päässä oleva pienempi uimaranta, jossa käytiin pariin otteeseen etsimässä rantakiviä.

Hehee, pakollinen "varpaat hiekassa" -kuva. :)

Auringonlasku vipana iltana. Kaunista oli - ja lämmintä totta kai.


Lämpöä oli koko viikon noin +25-30 astetta ja joka päivä kävi pieni tuulenvire. Täydellinen ilma minulle, ei liian kuuma ja tuuli piti huolen siitä, ettei ihan koko aikaa hikoillut kuin pieni porsas ennen jouluaattoa. Rusketuin melko hyvin... Joskin, puolen viikon paikkeilla huomasin että käyttämäni aurinkorasva on vanhaa.

Paloin hartiasta aika railakkaasti, yhtenä aamuna herätessäni hartiassani oli neljä peukalonpään kokoista vesirakkulaa. :( Käyttämästäni rasvasta ei siis ollut ollut mitään hyötyä, aivan kuin olisin kosteusvoidetta lätkinyt iholleni. Tällä hetkellä hartia on aika hurjan näköinen, mutta ei onneksi vaatinut antibioottikuuria. Jatkossa vain saan olla erittäin varovainen auringonoton kanssa, hartia on nyt muutaman kerran palanut niin rakkoja tulee entistä herkemmin. Tuohon jää varmaan aika kiva arpi muistuttamaan Mallorcan reissusta. :)

Mitään hinkua en koe mennä tuohon nimenomaiseen kohteeseen uudelleen. Ehkä Palmanovaan voisin mennä, se on lähempänä Palmaa ja Santa Ponsaa isompi paikka. Lisäksi nuo kaikki ylämäet oli aika raivostuttavia, missään muussa matkakohteessa ole koskaan tarvinnut kiivetä yhtä paljon. Mutta tulipahan reissu tehtyä ja onnistunut siis kaikin puolin. Ensi vuonna sitten matkakohteena Barcelona ja keväällä mahdollisesti toinen kohde manner-Espanjassa, tuskin maltan odottaa, tuo maa on vienyt sydämeni! :)

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanan ja tutun näköistä, samassa paikassa olin pari vuotta sitten ja taitaapa olla sama hotellikin kyseessä :) Tässähän iskee matkakuume! :D

    VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)