18.10.2011

Drink it!

Mä oon tehnyt nyt aika paljon vuoroja meidän työpaikan ravintoloissa ja väsännyt sitten muutaman kossukolan, bacardicolan, viskikolan, vodkakolan... Niin ja kossuvissyä on mennyt kans. Seinäjoella ei pahemmin erikoisempia drinksuja mene, eikä ainakaan tanssiravintolassa, jonka asiakaskunnan keski-ikä liikkuu siinä 45-50 paikkeilla. Kaljaa, (karpalo)/lonkeroa ja siideriä menee toki myös, mutta jos keskittyy tuohon drinkkimenekkiin niin voi poijjat, että keski-ikäiset ryystää kokista! Ja miten ne jaksaa juoda aina sitä samaa (tätä voi kyllä kysyä nuoremmiltakin, jotka ottaa aina sitä yhtä ja samaa)? Yksikin mies ottaa aina ja poikkeuksetta vodkakolan ilman jäitä.Oon baarialalla ihan märkäkorva, en oo tehnyt niitä hommia kuin vasta alle vuoden, mutta into opetella kaikkia drinksuja on sitäkin suurempi. Mä haluan osata, jos joku kysyykin jotain muuta kuin yhden-viinan-ja-lantringin-comboa. Ja jos joku sanoo "tee joku kiva makea drinkki" niin mä haluan oikeasti osata muutaman eri vaihtoehdon ja soveltaa, ettei aina mennä sillä yhdellä ja samalla. Taidot toki karttuu kokemuksen myötä ja tekemällä oppii, mutta mitäs jos ei opikaan? Kuten sanoin, tuo meidän asiakaskunta ei oo niin kokeilunhaluista, että pitäisi hiki hatussa ja jännäkakka housuissa jänskätä, että mitähän ne nyt keksii tilata. Toki meillä ei viinatarjontakaan ole niin hulppea kuin nuoremman väen yökerhoissa tai isompien kaupunkien puljuissa, joissa mintunlehdet kuuluu vakivarustukseen (ei, meillä ei ole mintunlehtiä kun mojitoa ei kukaan koskaan kysy) ja joissa pelkästään liköörivalikoima on tähtitieteellinen.

Opiskeluaikana yksi luokkakaveri työskenteli turkulaisessa yökerhossa ja sinne baariin tuli sitten ihan erillinen drinkkibaari... Voi luoja, puistattaa vieläkin kun muistelen, millaisia drinksulistoja (=valikoima) se luokkakaveri opetteli ulkoa. Jumankauta, että niihin menee aikaa, kun sotket shakerin, lasien, pehmisaineen ja koristeiden kanssa.

Mä oon nyt sitten ruvennut itseopiskelemaan ja kerännyt netistä erilaisia drinkkiohjeita ja copypastettanut wordille ja tulostanut. Nyt vaan pänttäämään! Harmi, kun ei voi opiskelun ohessa maistella samalla. Tulis vähän arvokkaaksi touhuksi hommata pullollinen... noh, vähän kaikkea. :)

Aion silti mennä meidän työpaikan jompaankumpaan baariin ja maistaa ainakin muutamaa drinksua. Miksi nimenomaan meidän työpaikan baariin? Siksi, että niissä ei tarvi maksaa kuin alkoholista. Jää turhat lantrinkien hinnat pois. :) Vitosen drinksuja siis, pauttiarallaa.

Tässä muuten muutama lemppari ja sitten muutama, joita en oo maistanut, mutta haluaisin..

Jo maistetut ja hyväksi todetut:

- Nasu: vadelmalikööri, vodka, maito. Niin, oonhan mä ennenkin sanonut, että jos vain löytyy vadelmaa, niin toimii.
- Kelkka: Passoa, vodka, appelsiinimehu
- sitten drinkki, jolle ei taida olla nimeä: kirkas viina, mansikkasiirappi, limemehu, sooda. Yks meidän konkaribaarimikko vinkkas mulle ainekset, että jos joku pyytää "jotain vaan" niin tuolla mansikkasiirapilla ja limemehulla saa aika paljon aikaiseksi. Makeaa jos haluaa niin 4cl mansikkaa ja 2cl limeä tai toisinpäin jos haluaa happaman puolelle. Ja voi jatkaa myös spritella, mutta siitä tuleekin sit jo tosi makeaa.
- Long Island Iced Tea: Bacardi, vodka, tequila, Cointreau/Triple sec, gin, sitruunamehu, cola. Ja viinaa voi laittaa joko 1cl kaikkia tai 2cl kaikkea (tää tarvii tosin yökerhoissa erikoisluvan, tuleehan viinaa silloin yhteensä 10cl). Tää on oikeesti ihan tappojuoma... Kerran baarireissulla join muutenkin hyvien pohjien päälle kaks tällaista (mainittakoon, että molemmat sisälsi viinamäärät tuplana :3) aikalailla tunnin sisään ja varsinkin tokan melkein yhdellä huitasulla. Siinä sitä sitten kaaduttiin narikassa suorilta jaloilta pitkin pituuttaan, iskettiin keski-iän ylittänyttä taksikuskia ja hukattiin kamera... Että... hrmh, joo. Ei siitä sen enempää.
- Mallorca: Sour Apple, Koskenkorva, Sprite
- Mojito: Bacardi, limemehu, mintunlehtiä, sokeri, sooda.
- Nunnan nänni (kukahan nää nimet keksii?): vodka, Bailey's, maito
- Shoteista sitten nämä, joissa on likööriä ja kermavaahtoa/pehmisainetta. Jos ihan tiukkaa viunaa ottaa napsuna, niin se on aina Jägermeisteria. Mutta harvemmin otan baarissa tiukkaa napsua, kun juon Jägeriä jo pohjina. :)

Sitten drinksuja, joita haluaisin maistaa:

- Muumimamma: vodka, Pisang Ambon, punainen muumilimsa (muumilimsoja ei vaan taida olla baarissa, eli menis kotikokeiluun?).
- Niiskuneiti: raparperilikööri, vodka, punainen muumilimsa
- Sivuluisu: vodka, aprikoosilikööri, jaffa
- Sorakuorma: vodka, Jägermeister, Battery
- Tarzan: vodka, raparperilikööri, jaffa ja/tai appelsiinimehu

Loppuun vielä Youtube -video näyttävästä, asiansa osaavasta ja selkeästi työnsä ilolla hoitavasta baarimikosta, jonka ei tarvi 2cl ja 4cl mittojen kanssa takuta. Enjoy! :)1 kommentti:

  1. Pakko antaa drinkkivinkki =) Tää on työkaverin sävellys ja sai nimen Hurja Amatsoni

    Pistä sheikkeriin 2cl vodkaa, 1cl mustikkalikööriä (mitä nyt merkiltään sattuu sit olemaankaan), 1cl cointreauta, 4cl ananasmehua, 4cl sitruunamehua ja sheikit sheikit beibe. Rakenna hurrikaanilasiin, ekaks lasiin jäämurskaa melkein lasin täydeltä, sit sheikkerin sisältö ja jatka spritella tai mitä kirkasta limppaa teillä sit tuleekaan hanasta, lasi täyteen ja pillit perään. Toki siihen voi anskurrella sit jonkun kivan ananaskirsikkakoristehärpäkkeen, jos kerkii tai jos niitä sattuu olemaan valmiina.
    On muuten hyvää =) Ei liian makea eikä liian kirpeä.

    Onhan noita drinkkivinkkejä pilvin pimein, mutta kun tuo 8 vuoden drinkinvääntötauko on välissä, niin ei voi muistaa mitään

    VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)