3.12.2011

Roosan värinen nauha

Harmittaa, kun en oo tänä syksynä kannattanut Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjaa niin monella eurolla kuin olisin halunnut. Vaaleanpunaisesta tykkäävänä ja siivousta inhoavana ostin kuitenkin omaa toimintaa (siis sitä siivoamista) kannustamaan vaaleanpunaisia siivoustarvikkeita tiskiharjan ja mikrokuituliinan verran. Sinin tiskiharjat on tätä nykyä parhaita, kun saa vaihtoharjaksia ja vaaleanpunainen varsi jää elämään niin pitkäksi aikaa kuin vaan muovi kestää ja sehän kestää ikuisuuden. :)


Halusin mä mainita senkin asian, että naiset; käykää oikeasti tarkistuttamassa ne rintavarustuksenne aika ajoin, ja käpälöikää tissejänne itsekin. Joku voi kokea asian nolona, mutta siinä vaiheessa kun patti löytyy ja odotellaan testituloksia, käy varmasti mielessä sekin, miksei rintoja kopeloinut jo aiemmin. Eli jos tutkit oikeaa rintaa niin nosta oikea käsivarsi ylös ja painele reippaasti rinta joka puolelta läpi. Voimaa saa käyttää, kyhmyt ja kumpareet voi olla syvälläkin.

Äitini on röntgenhoitaja ja ovat nyt muutaman vuoden tehneet viisikymmentä täyttäneiden naisten rintaseulontoja ja joka ikinen viikko tulee noin viisi tapausta, jotka tutkitaan tarkemmin, ja joka kerta vähintään yhdellä todetaan pahanlaatuinen kasvain. Yleensä tuohon viiden joukkoon mahtuu kaksi tai kolme naista.

Suututtaa yleinen asenne, että rintasyöpä on "vain" rintasyöpä, siitähän paranee kaikki. En tiedä, ovatko muut törmänneet vastaavaan ajatusmaailmaan, mutta itse ainakin oon saanut suu auki toljottaa toista, kun se päästää em. kommenttia suustaan. Uskomatonta! Syövän kokeneelle mikään syöpä ei ole "vain" syöpä. Se herättää, havahduttaa, pelottaa, iskostuu luihin ja ytimiin ja kalvaa aivan koko ajan aivan kaikkialta. Tekisi mieli sanoa näille viisaille kommentoijille, että "herätkää pahvit, joka vuosi rintasyöpään kuolee ihmisiä ja rintasyöpädiagnoosin saa vuosittain yli 4000 naista". Ei mikään leikin asia siis... Ja kun kuulen, kuinka naiset reagoivat uutiseen, se ei ole yhdellekään ollut "vain" syöpä. Jokunen on osannut odottaa uutista, koska äiti ja/tai sisarus on kuollut samaiseen tautiin, mutta eivät hekään pilke silmäkulmassa vastaanotolta poistu.

Niin, ja muistattehan että rintasyöpä ei ole vain naisten tauti. Miehiä kuolee samaan syöpään ja sehän ei tule vain niille miehille, joilla on nk. manboobsit vaan ihan timmissä kunnossa oleville miehille myös.

Postauksen tarkoituksena ei ollut pelotella. Ainoastaan herättää sinne aivonystyröihin ajatus siitä, koska olet viimeksi koskenut rintoihisi? Tai jos et koskaan, olisiko aika aloittaa? Tänään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)