2.1.2012

Joulumuistelot

Joulu tuli ja meni - mustana, ainakin täällä Etelä-Pohjanmaalla. Ihmettelen itsekin, miksei lumettomuus silti tunnu missään, oon vaan jopa iloinen siitä seikasta, että lunta ei ole! Viime (ja edellis) vuonna taisi vaan kaikkea olla tällaiselle talvi-ihmisellekin liikaa; pakkasta, lunta, kylmää, jäätävää, lumitöitä, palelua.

Jouluinen fiilis tuli silti kun koristelin kuusen - ihan ikioman, omin pikku kätösin metsästä varast... ostetun. Ja voi pojat siitä tuli hieno! Rebekka ei muuten välittänyt kuusesta tuon taivaallista, sehän ei viime vuonna kuusen lähelle edes päässyt kun kuusi olkkarissa ja olkkariin koirilta pääsy kielletty.. Mut pelkojeni vastaisesti Rebekka oli kiltti tyttö ja ansaitsi pakettinsa. :)

Olin varannut aattoaamulle saunavuoron ja saunan jälkeen laittauduin ihan rauhassa, kunnes puoliltapäivin lähdettiin Rebekan kanssa äitin miehen kyydissä äitin luo. Rebekka sai muuten matkustaa ekan kerran pakettiauton (Vito) sikaosastolla ja se oli sielläkin mualimasta kiltein, wipii.

Valmisteltiin sit vielä ruokia ennen kuin sisko tuli lapsineen kylään, syötiin, seurusteltiin, syötiin lisää, katottiin telkkua, syötiin jne. tutun kuvion mukaan. Sisko lähti lasten kanssa suht aikaisin ja mä jäin vielä äitin luo.. Katottiin leffaa, jaettiin + avattiin lahjat, syötiin suolaista ja makeaa vuorovedoin ja nautiskeltiin vaan. Sit lähdettiin Kurikkaan ja Ilmajoelle hautausmaakierrokselle. Onneksi oli tyyni ja pilvetön sää; näkyi upeasti tähtitaivas, ei ollut kylmä ja haudoilla oleva kynttilämeri loisti kauas. Sit äiti ja sen mies heitti mut, Rebekan, lahjat ja hirveen määrän ruokaa kotiin  ja toteutin taasen tuota joulun olennaisinta osaa... Loikoilin sohvalla uudet yökkärit päällä toinen käsi suklaarasiassa ja toinen suolatikkukipossa. :D Ai että turvottaako?? Noh...

Ihana joulu oli kaiken kaikkiaan, mäkin sain olla jopa neljä päivää vapaalla ja nautin kyllä siitä ajasta täysin siemauksin! Ja ihanaa oli olla eka joulu ihan omillaan... Ei tuntunut sit kuitenkaan yhtään niin hassulta tai yksinäiseltä, mitä kuvittelin. :)

 Manta avaa pakettia. Huomaa harovarpaat! :)

 Badgerbadgerbadger
 Rebekan paketti... Eihän se raukka osannut olla yhtä omatoiminen kuin mammansa, toivottavasti Rebekka osais jo ens kesänä sit avata itse synttärilahjansa. :)

 *nuusk*
 Äiti (minä) kun auttoi, niin saatiin paperi lahjan ympäriltä pois.

"Paskat kanasta, mä otan tän luun!"

 Siinä se, mun ihana kuusi. Harmi vaan, kun nykypäivän kuuset ei enää niinkään tuoksu...

Köynnöksiä paria eri sorttia, jääpuikkoja... Ja olihan muuten kenkkumaiset lamput laittaa! Osaltaan kyllä harjoituksen puutetta, meillä kun on aina äiti laittanu joulukuuseen valot, mut noi oli kyllä malliltaankin jotkut jos-haluat-päästä-hengestäsi-tai-vähintäänkin-menettää-hermosi -koristeluun tarkoitetut.

Vähän painavammat pallot pääsi kaulakorunaulakkoon koristeiksi. Kaikki ballerot Pentikistä.
Mitäs sitten käytetään lahjapaperina, kun paperia ei enää ole, ja kauppaan ei enää ehdi? Tattadadaa; joulun ajan mainoksia, of course! :D No mut, nehän revitään kuitenkin heti pois paketin päältä. Sain kiitoksia hienoista paketeista. :)
"Anna sapuskaa!"
Kummitytön koristelemat pepparkaakkorit. Sydänpiparissa taitaa lukea love, vai mitä te näette?
Joulupöytä aattona. Ai että, nyt jo kyllä maistuis taas pala kinkkua, muutama silli, graavilohta ja sallattia... Unohtamatta laatikoita ja italiansalaattia!

Lahjaksi sain Pentikin korin, sellaista paksua puuta olevan.. Yökkärit, olohousut, kaulakorun Uudesta-Seelannista asti, kaksi kynsilakkaa kummitytöltä (joka oli ostanut lakat ihan omalla rahallaan), pöytälampun, majoituslahjakortin (Helsinki ja Crowne Plaza, odota vaan kevättä!), kaulahuivin, rahaa... Tarpeellisia ja tosi kivoja juttuja. :)

1 kommentti:

  1. Meillä onneks kuusi tuoksui. Se tosin ei ollukkaan näitä kauppojen pihalla myynnissä olevia kasvatettuja. Ikkä kaato omasta pihasta omillaan kasvaneen yksilön. Oon jo valmiiks seuraaville vuosille katellu kuuset rantametästä =)

    VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)