21.2.2012

Crunch lunch

Harvoin jaksan kaupassa keskittyä maistiaiskojuihin, joissa esitellään milloin leipää, milloin wokkivihanneksia ja milloin mitäkin. Tulee sellainen olo, että on pakko ostaa jotain... Muutama päivä sitten kävin lähikaupassa ja siellä oli pari nuorta likkaa esittelemässä lounassalaattia ja paria erilaista leipää. Tiedä sitten, saiko likkojen viattomat katseet, luontevat hymyt vai iloiset tervehdykset mut hidastamaan askellustani kojun kohdalla ja lopulta jopa ottamaan pari pakitusaskelta, että pääsin kojun ääreen. Menin, maistoin, ostin - arvatenkin. :D

Sämpyläpussissa on kaurasämpylöitä, ja minä joka leipää syön hyvin kausittain, vetäisin tuon pussillisen parissa päivässä. Harmi, etten oo nähnyt noita enää kaupassa sen jälkeen kun se koju lähti. Ehkä ne vaan on jossain piilossa... Mulla käy nykyään kaupassa aika usein niin, että etsin jotain tiettyä juttua ja ravaan kaupan kirjaimellisesti kolme kertaa läpi sisäänmenoporteilta kassoille enkä silti löydä... Kunnes katse harhautuu neljännellä ravauskerralla jonnekin uuteen kohtaan ja siellähän se mun etsimä juttu nököttää..

Salaatti on caesar-katkarapusalaatti ja on ihan mielettömän hyvää. Salaatin ja katkarapujen lisäksi paketissa on kastikepussi, krutonkeja ja parmesanjuustoraastetta. Annos on riittävän kokoinen (lue: riittävän iso), kaikki "osaset" on pakattu erikseen tuoreuden varmistamiseksi (toki siitä tulee jätettä jonkin verran) ja mukana on vieläpä kunnollinen muovinen haarukka. Kunnollisella tarkoitan sellaista, että siitä saa pidettyä kiinni ja piikit on sen malliset, että haarukkaan jotain tarttuukin.
Hintaa tällä setillä on kaupasta hieman riippuen siinä 4,5 euron persiissä. Hintava salaatti, mutta jos miettii että ostaisiko lounaaksi tämän ja ehkä jonkun hedelmän tai jogurtin vai juustoaterian Hesessä niin sittenhän tämä jo kannattaa. Kannattaa jopa siinäkin tapauksessa, vaikka ostaisi jonkun salaatin Hesestä, silloin tämä tulee halvemmaksi.

Itse en kalorioista juurikaan ymmärrä, mutta niistä kiinnostuneille vielä lähiotos.


Pakko muuten purkautua kahdesta asiasta.

A) Seinäjoen Aleksi13 lopettaa tulevana lauantaina. :< Niillä on ollut loppuunmyynti nyt jo hyvän aikaa... Suututtaa ihan tosissaan, yks parhaista liikkeistä viedään pois. Seinäjoki on muka kasvava kaupunki, mutta palveluita sen kun supistetaan. Tai siis, kyllähän Seinäjoki kasvaa ja kehittyy. Koulutustarjonta on laajentunut, samoin teknillinen osaaminen ja pääkaupunkiseudulta on tullut tänne paljon it-alan yrityksiä. Samoin asuinalueet laajenee, koko ajan rakennetaan lisää kerrostaloja ja perheet rakentaa 400 neliön linnoja 1000 neliön tonteilleen. Mutta tää keskusta on kuitenkin aika suppea alue, eikä täällä oo kauppoja tai liikkeitä juurikaan. Gina Tricot on kuulemma etsinyt liiketilaa tosi kauan, mutta sellaista ei vain ole, eikä varmaan tulekaan, kun keskusta on jo aivan täynnä.

Eniten suututtaa se fakta, että Aleksi13 ei oo saanut uutta vuokrasopimusta sen takia kun H&M muuttaa tuohon liikekeskukseen, missä Aleksi13 tällä hetkellä on. Ainut vaan, että Seinäjoella on jo hönkäysmöykkä (HenkkaMaukka) ja se sijaitsee toisessa liikekeskuksessa... Joka laajennettiin ja peruskorjattiin muutamia vuosia sitten vain siksi, että H&M saa sieltä liiketilat. Perkele.

B) En enää koskaan sano lausetta "mulla ei oo pitkään aikaan ollut flunssaa". Sanoin tuon maagisen lauseen viime keskiviikkona klo 16:00 äitille ja siinä iltakasilta sitten rupes kurkkua kutittamaan ja aamuyöstä yövuorossa meni jo nenäkin tukkoon. Perjantaina nousi lämpö 37,5'c ja viikonloppu (pe ja la) krouvissa työvuoroissa oli vähintäänkin tukkoinen ja tukala. Luonto ei vaan antanut periksi hakea saikkua, kun oon ollut tuossa työpaikassa nyt kohta kolme vuotta, eikä mulla ole ainuttakaan saikkupäivää. Mutta niin, tulipahan todistettua, että puuhun koputtaminen jonkun lausahduksen jälkeen ei ole ollenkaan turha juttu. Mulla jäi koputtaminen välistä ja tässähän sitä sitten niistellään aivosoluja pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)