26.2.2012

Välineurheilua

Mitä kotona siivoamiseen tulee niin.... Jooh, en ole yhtä ahkera kuin työmaasiivouksessa. Oon juuri sellainen, että kerään likaa en-kehtaa-edes-sanoa-kuinka-pitkän-aikaa-pisimmillään ja saan joku kaunis aamupäivä tai keskellä yötä siivousinspiksen ja siivoankin sitten koko kämpän lattiasta kattoon. En siis ole lainkaan sellainen, että siivoaisin joka tai joka toinen päivä puoli tuntia vaan pyhitän sille suorastaan paatokselliselle askareelle sitten viisi tuntia putkeen. :)

Siivoamisessa olen täysin välineurheilija. Ja myönnän olevani niin röyhkeä. että haistelen kaikki ostamani pesuaineet läpi ennen kuin teen ostopäätöksen.. Tuoksulla on nääs merkitystä! En nyt kyllä suljettuja pakkauksia tai aerosolpulloja ala availemaan, tiedän kyllä miltä Omo Color tuoksuu ilman, että revin pahvit auki. :) Forssassa asuin hippasen vajaa kolme vuotta ja käytin koko sen ajan samaa pyykinpesuainetta, huuhteluainetta ja saman tuoksuista Ajaxin käsitiskiainetta. Ja taisinpa käyttää jopa samaa lattianpesuainettakin... Nyt sentään jotain vaihtelua. Omo Colorista en tosin luovu, paitsi nyt on hiukan pakko kun sain edellisestä siivousduunista 6kg pyykinpesujauhetta - mallia tiiviste, eli mulla kestää tuo 6kg pönikkä varmaan about ikuisuuden.

Itselleni olisi kamala kohtalo, jos joutuisin käyttämään täysin hajusteettomia pesuaineita. Mikään ei ole ihanampaa, kuin omppuiselta huuhteluaineelta tuoksuvat puhtaat lakanat. Ja kyllä se tavan trikoopaitakin on kivempi kiskoa ylleen, kun saa tuoksutella samalla.

Melonilta tuoksuva käsitiskiaine on uutuus ja tuoksu on tosi hyvä! Ajaxiin muutenkin tosi tyytyväinen. Pandakarhun kuvalla varustettu tuote on puhdistusainetta... ööh... tolukakkosta. :D Ilmanraikastinspray on myös joku uutuuskukkaistuoksuinen. Vessan siivoamisessa luotan nyt ja iänkaikkisesti Harpiciin, aamen! Pyykin huuhteluaine on pysynyt hyvän tovin samana ja toivon todella, että tuon tuoksun valmistusta ei lopeteta ihan piakkoin. Pönttöön myös kukkaistuoksua, vaikkei se sieltä kiinni olevan kannen alta juuri tuoksukaan. Vanish on ihan ykkönen liotuspesuissa (esim. rintsikoiden pesussa). Työkaveri sai valkoisesta paidasta jopa mustikkatahran pois Vanishilla; puolet tavallista pyykinpesuainetta ja puolet Vanishia niin johan läx!


En oo muuten käyttänyt imuria asunnossani kuin kerran. Kun ei ole mattoja (kiitos neiti pisulin), niin oon todennut että paremmin saa kunnon teräväkärkisellä lastalla vedettyä pölykoirat ja roskat pois. Ensin lasta, sitten Viledan liuskamoppi, joka muuten on aivan ykkönen. Vielä kun keksin kokeilla sen moppiosan pesemistä pyykkikoneessa, niin moppien käyttöikä pitenee huomattavasti. Töissä on liuskamopit käytössä ja oletin, että ne pestään koneessa kun muutakaan mahdollisuutta niiden puhtaaksi saamiseen ei ole. Sinne vaan muiden moppien kanssa koneeseen ja asteet kuuteenkymppiin ja hyvä tuli. Mopin muoviosa vähän kolkutti pesurummussa, mutta ei mennyt miksikään. Saman homman kokeilin sitten kotonakin ja voi itku, miten puhdas mopista tuli. Liinat on mikrokuitua, muuhun en enää suostu koskemaankaan.. Okei, keittiön yleisrätti-Jantunen on sellainen sienimäinen, mutta tasot, ikkunat, lieden jne. pyyhin mikrokuidulla. Suurkiitokset hänelle, joka mikrokuidun keksi!

Oletteko te kuinka tarkkoja siivousvälineistä? Ratkaiseeko ostotilanteessa hinta, pakkauskoko, tuoksu, ulkonäkö, sisällön vaikuttavat aineet vai joku muu seikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)