21.3.2012

Kesälomasuunnitelmia

Hotellissahan meidän kesälomat on aina kahdessa osassa ja lomista on kiertävä lista. Hyvä niin, koska sitten kenelläkään ei ole nokan koputtamista lomien ajankohtiin, pystyy suunnittelemaan reissuja vuosiksi eteenpäin ja toisaalta kukaan ei ole varaamassa tiettyä ajankohtaa vuodesta toiseen... *rykäisy* niin kuin "lapselliset" ihmiset heinäkuuta vain siksi, ettei heidän adolfhitler tai josefstalin ole silloin koulussa. Jos ehdottaisin pitäväni lomiani samaan aikaan joko lasten hiihto -tai syyslomaviikon kanssa niin mut syötäisiin elävältä. Ei, se viikko ei kuulu muille kuin lapsen omaaville, kuulemma. Mä en ymmärrä sitä seikkaa, mutta niin, enhän mä mitään ymmärrä, kun mulla ei ole omia lapsia. :)Noh, palatakseni kesälomasuunnitelmiin, niin ensimmäinen pätkä lomastani alkaa toukokuun puolivälin paikkeilta kaksi viikkoa eteenpäin. Toka jakso on sitten elokuun alussa ja silloinhan mä lähden äitimamman kanssa Espanjan auringon alle. Halusin kuitenkin keksiä jotain mukavaa ekallekin lomapätkälle. Viime kesä jäi täysin elämättä, se meni niin nopeasti etten ehtinyt edes kertaakaan uimaan (ihan tosi, mun talviturkki on ens kesänä pari vuotta paksu). Olin koko ajan töissä, en pitänyt lomaa ja päällimmäisenä muistan viime kesästä väsyn. Ei mitään glamööriä siis ollut se elo... Ens kesän ekan loman aikana oon toki siivousduunissa (elokuussa otan siitäkin palkatonta vapaata), mutta ehkäpä voisin saada toukokuussa yhden päivän pois, että voisin tehdä noin viisi päivää kestävän reissun jonnekin. Tai oikeastaan; ihan mihin tahansa!

Alkuviikosta sen keksin: oon aina haaveillut pyörän perässä vedettävästä kärrystä, ne on niin käteviä ja näyttää tukevilta ja hyviltä vetää fillarin perässä. Seuraavaksi saatoin jo sieluni silmin nähdä, kuinka suhaan pyörällä jossain päin Suomea Rebekkaa kärryssä kuskaten. :D Noh, kävin jo Musti&Mirrissä kyselemässä kärryistä ja sellainen kärry koirille suunniteltuna on kuin onkin olemassa. En oo siis ainut tämän idean kanssa. Suurin koko kestää 40 kg painoa, eli kun oletetaan että Rebekka painaa ens kesänä max. 30 kg (jos painaa enemmän, joutuu laihikselle) niin tavaroillekin jäisi vielä vähän painovaraa. Kärrylle tulisi hintaa melkein 280 €, mutta sitten kun tutkin asiaa tarkemmin niin huuto.netissä on myyjä, joka toimittaa koirakärryjä Saksasta hintaan 99 € (kärry) + 25 € (toimitus) ja se ei enää kuulosta lainkaan pahalta! Tiistaina nauraa kikatin yksikseni työmatkalla kun yhtäkkiä kuvittelin, miltä Rebekka näyttäisi sellaisessa kärryssä tiiratessaan maisemia. :'D Naurulle ei tullut loppua ollenkaan!


Kärry on helppo kiinnittää pyörään, siinä on isot renkaat, metalli(putki)runko, kunnon heijastimet ja korkealle tuleva turvaviiri, sään kestävä nylonkangas, mahdollisuus avata räppänää enemmän ja taas vastaavasti sulkea, pohja on kestävä ja jämäkkä mutta kuitenkin pehmeä, sisällä on hihna, johon koiran saa valjaista kiinni... Tuo kuvan kärry on se Musti&Mirrin yksilö, Huuto.netistä tilattava on hiukan eri mallinen, mutta perusperiaate on kuitenkin sama. Ja voihan tuolla kuskata muutakin kuin koiraa! Raskaat kauppakantamukset menee ihan leikiten, samoin koiranruokasäkkien roudaaminen jne jne. Lista mahdollisista käyttötarkoituksista on loputon.

Varmaa on se, että kärryn tilaan tässä kevään aikana. Epävarmaa on se, minne päin sitä suunnistaisi. Reissun tarkoitus ei olisi pelkkä polkeminen vaan me mentäis vaan fillarilla täältä jonnekin ja vietettäis parissa kolmessa paikassa aikaa ja tultais sit kotiin. Ensimmäiset 100 kilsaa mihin suuntaan tahansa on pelkkää luotisuoraa ja peltomaisemaa, joten reitin valitseminen tulee olemaan todellinen haaste. Lisäksi mun täytyy nyt koko kevät treenata istuma -ja polkulihaksia, että saan kiskottua tuota läskipalleroa ylipäätään mihinkään suuntaan.

Mutta, miltä kuulostaa? Tuhoon tuomittu vai taivaissa suunniteltu idea? :)

2 kommenttia:

  1. Ei kun vaan reittejä suunnittelemaan =) Tulee varmasti elämysrikas reissu. Ja otathan mukaan kameran ;) Reissukertomusta ootellessa...

    VastaaPoista
  2. Tässä on mun nähdäkseni kaksi vaihtoehtoa: joko suuntaan Etelään tai sitten meen Vaasan suuntaan ja kiertelen rannikolla.. Rannikko vois muuten olla ihan ykkönen, mut merituuli vastatuulena voi olla paha vastus. :)

    Kameran otan ehdottomasti mukaan ja tarkoituksena on tehdä kunnon reissuraporttia myös matkan varrelta ja sit loppuyhteenveto reissun jälkeen. :)

    VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)