28.5.2012

Ahkeruus on iloni, laiskuus intohimoni

Pesin tänään ikkunat! \o/  Jeij, johan sitä vetkutin torstaista saakka... Tai oikeastaan jo viime keväästä, kun en viime kesänä pessyt ruutuja lainkaan. Ai että nyt on hjyva fiivis. Vähän tosin harmittaa, kun en saanut isoista ikkunoista yhtä "välikköä" auki.. Eli ruutuja olis ollut oikeesti 6 pestävänä, mutta en saanut pestyä kuin neljä.. Pääasia kuitenkin, että ikkunat on puhtaammat nyt kuin aamulla herätessäni. :)

Iltapäivällä oli asukaskokous, jossa talon vanhat rouvat oli laittaneet pöydän koreaksi ja siellä saikin sitten ahtaa kupunsa täyteen vihersalaattia, katkarapusalaattia, leipää, makeita leivonnaisia ja cokista, sipsejä ja karkkia. Oon aina ollut vähän "mummovastainen"... Tarkoittaen sitä, etten siedä kun vanhat naiset kyylää naapurustoa, seuraavat jokaista liikettä, nalkuttavat vähän mennen tullen ja palatessa ja lähes poikkeuksetta dissaavat nuoria ihmisiä ja varsinkin nuoria koiraihmisiä. Noin niin kuin kärjistettynä esimerkkinä. Tässä meidän talossa asuu paljon vanhempia rouvia ja kaikki on poikkeuksetta todella mukavia ja yksikin juttelee meidän kohdatessa enemmän Rebekalle kuin mulle. :D Tuollakin kokouksessa olivat selkeästi vaan iloisia, kun nuoremmatkin osallistui. Mun mummovastaisuus on ainakin näiden naisten kohdalta rikottu. Edit//Tajusin vasta kirjoitettuani, miten ristiriidassa tämä teksti on eilisen "jeejee, Venäjän mummot voittaa Euroviisut" -hehkutuksen kanssa. Hupaisaa, miten voikin puhua itsensä kanssa ristiin.

Siinä kokouksen jo loputtua jäin vielä neljän vanhemman rouvan kanssa juttelemaan ja bongasin siinä kulhokasan ja yksi rouvista sanoi, että toi kulhoja kotoaan, joita saa muut ottaa jos haluavat. Mukana oli sitten Arabian vanhempaa tuotantoa oleva isohko kulho, jonka otin itselleni tuliaisiksi. :) Olisi kiinnostavaa tietää, mihin sarjaan kulho kuuluu ja onko se kuinka vanha tapaus... Nätti ainakin kuin mikä!

Kulho on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän kaunis kapistus. Yleensä en tykkää ihan blankoista valkoisista astioista, mutta tässä tuo valkoinen "timanttinen" reuna on tosi jänskä ja sininen reuna kulhon sisäpuolella riittää tuomaan astiaan pientä ekstraa.

Pohjassa on leima... Täytyy nyt Googlettaa, koska tuota tehdasleimaa on käytetty ja mitähän tuo Finlandian alla oleva numero 3 tarkoittaa.

Kaiken kaikkiaan hauska ja tapahtumarikas sunnuntai, vaikka en oo tänään kotipihaa kauemmaksi poistunutkaan!

6 kommenttia:

 1. Luvattoman huonolla luvulla nää blogit. Piti sit lukea kaikki kerralla =) Ihana kulho ja vanha, noi piippuleimat on kovassa huudossa keräilijöiden parissa, kuulemma

  VastaaPoista
 2. Hei Minttu! Eiköhän perheenäidillä jos toisellakin jää blogit välillä vähälle luvulle ja se teille suotakoon. :) Mitä tuota piippuleimaa Googletin, niin sillä on leimattu astioita vuosien -32 ja -49 välillä. Vanhasta kulhosta on tosiaan kyse, lie millaisia tarinoita sillä olisi kerrottavanaan. :)

  VastaaPoista
 3. Löydät tuon astian minikirjasarjasta arabia Keräilijän aarteet. Suunniteltu suurperheille joskus aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Täytyykin perehtyä tuohon sarjaan.

   Poista
  2. Jos tätä joku viä katselee toi kolmonen on sarjanumero eli ko. kulhon valmistuksen kolmas erä. et

   Poista
  3. Kiitos vastauksestasi, joka päivä oppii näköjään jotain uutta. :)

   Poista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)