5.2.2013

Kotimaan matkailua tiedossa!

Nuhanenä-HooCee *snif* täällä morjens... En sitten säästynyt flunssalta tänä(kään?) talvena, vaan viime torstaina iski jäätävä kurkkukipu ja se oli sitten menoa. Notta terve vaan ruumiinlämpö 37,2'c joka ei nouse, ei laske vaikka ottais minkälaista troppia. Ei tässä muuten mitään, mutta tälläkin viikolla pitäis jaksaa kolme respan yövuoroa ja kaks ravintolavuoroa + siivoamiset päälle, joten tämän viikon Burana on kaveri, Burana on ystävä. Ja vieläkin läheisempi, mikäli mahdollista.

Jotain iloistakin juttua, tai oikeastaan odottamisen arvoista, löytyy! Mua harmittaa ihan sikana, ettei viime kesän pyöräilyreissu koiran kanssa onnistunutkaan (ja nimenomaan se yhteisreissu Rebekan kanssa siinä houkutti eniten pyöräilyn ohella), siinä kun oli alkukesästä perhetragediaa kerrakseen ja sitten tulikin Armi-vavva talouteen ja loppukesä tietysti vauvan kanssa vilahti ihan silmissä. Tulevana kesänä aion toteuttaa sen reissun, no matter what! Sitä odotellessa haluan kuitenkin tehdä Rebekan kanssa pienen yhteisen reissun ja varasin joululahjaksi saamalla majoituslahjakortilla Helsingin hotelli Seurahuoneelta huoneen mulle ja Rebekalle, reissu tehdään pääsiäisviikolla. :) Maalaisjunttikoira lähtee Stadiin.

foto
Eikä siinä vielä kaikki! Kun me ollaan ensin yö Helsingissä niin sieltä kun noustaan takaisin kotikorkeudelle, me pysähdytään toiseksi yöksi Hämeenlinnaan ja ollaan sielläkin hotellissa yötä. Jos Rebekka vaan malttaa olla ihan tavishotellissa, koska siitähän voi yhdessä yössä Seurahuoneella tulla varsinainen hienostohauva. :D


foto


Nyt pitäis enää päättää, mennäänkö junalla vai autolla... Junalla kulkemista puoltaa helppous ja se, että varsinkin koiran kanssa junalla matkustaminen on ihan mielenkiintoista puuhaa. Lisäksi plusmiinustilanne on se, etten oo Rebekan kanssa mennyt koskaan junalla... Plussana se, että sitä olis kiva viedä julkisella kulkuvälineellä (tähän pyrin kaikkien koirieni kanssa ja Rapehan oli mun Forssa-vuosien aikana varsinainen veteraani linkalla ja junalla matkustamisessa) ja miinuksena se, etten tiedä onko se ihan hermona koko matkan. Seurahuone on Helsingin rautatieaseman lähettyvillä, joten ei tarvisi suunnistustakaan pahemmin ja Hämeenlinnassa osaan suunnistaa vaikka sokkona, sen verran paljon siellä on tullut vietettyä aikaa. Juniakaan ei tarvisi vaihtaa millään osuuksilla... Sitä puuhaa mä vihaan ja kun sen tekee koiran kanssa, vihaan sitä entistä enemmän.

Autolla matkustamista puoltaa se, että mä yksinkertaisesti rakastan autolla ajamista ja ihan oikeasti haluaisin ajaa tuon reissun. Lisäksi jos mentäisiin autolla, olis Rebekalle varma odottelupaikka siksi aikaa kun mä kävisin syömässä ja kaupoilla.. Outo paikka on aina outo paikka ja vaikka Rebekka ei varmaankaan pahojaan tekisi, stressaisin että se menis sänkyyn mielenosoituspissalle tai sit jos tuo ylläoleva kuva pitää paikkansa, että huoneessa on kokolattiamatto niin pissat saattais löytyä myös siitä. Toki voisin laittaa neidin vessaan mun poissaolon ajaksi ja teljetä oven jotenkin niin, ettei se pääse huoneeseen mut sitten on edelleen jäljellä haukkumismahdollisuus. Täytyy ottaa ripakopallinen luita mukaan, että on tekemistä..

Katoin justiin VR:n sivuilta junalippujen hintoja ja meidän molempien matkat tulis maksamaan yhteensä vähän vajaa 90 € jos ostaisin junaliput nyt pian ennakkoon. Bensaan menis varmaan aikalailla saman verran tai vähän enemmän mut sitten paikoitus maksaa Helsingissä parkkihallista riippuen 20 € tai 32 € ja Hämeenlinnassa 8 €. Pahimmassa skenaariossa autolla matkustaessa matkakustannuksiin menisi 50-60 € enemmän.. Olisinko valmis maksamaan sen siitä ilosta, että saan "vähän ajella"? Ehkä en.  Ainut autoilun huono puoli (maksujen lisäksi) tässä reissussa on se, että Seurahuone on aivan keskellä keskustaa ja mä olisin yksin matkassa seuranani vain Rebekka ja Pekka alias vaginaattori - eiku navigaattori. :D Ratikoiden joukossa ajaminen on ehkä pahin kauhukuva, mitä autoilusta keksin... Eikä tuo Helsingin keskusta nyt noin muutenkaan houkuttele landella ajamiseen tottunutta.

Taidan kallistua junailun puolelle. Tuo "ylijäämäbudjetti" autoilun ja junailun kesken antaakin sitten mukavasti myöden sen, että Hämeenlinnassa voi hyvillä mielin hypätä asemalla taksiin, vaikka hotelliin siellä ei niin kamalan pitkä matka olekaan.

Ai vitsit, tuskin maltan odottaa! Helsingissä odotan eniten itse hotellia ja sitä, miten Rebekka näyttää maalaisuutensa isossa maailmassa... :) Ja tietysti hyvää ruokaa ja kauppoja. Hämeenlinnassa haluan koluta Rebekan kanssa tuttuja nurkkia ja fiilistellä esimerkiksi niitä aikoja kun kuljettiin Rapen kanssa siellä... Onko siitäkin jo tosiaan neljä vuotta kun me viimeisen kerran Rapen kanssa kuljettiin Forssa-Seinäjoki -väli Hämeenlinnan kautta? Muistan, kuinka laitoin Rapsun kiinni asemahallin penkin jalkaan siksi aikaa, kun kävin kioskilta ostamassa evästä... Sieltä se katteli mua tarkkaavaisesti ja vahti samalla mun laukkua. Voi niitä aikoja....

Saatatte ajatella tässä vaiheessa, että enkös mä oo nyt unohtanut jotain... Tai jonkun... Ehei, en ole. Armi menee mummolaan (= mun äitille) siksi aikaa kun mamma ja isosisko on liesussa. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)