11.3.2013

Haastevastaus

Olin iloisesti yllättynyt, kun Elämää lakeuksilla -blogin Iina haastoi minut tuossa helmikuun loppupuolella... Kysymysjuttuihin ja haasteisiin on aina kiva vastata... Vähän sama kuin lapsena täytettiin toisten ystävävihkoja, rakastin niitäkin. :)

Pitemmittä puheitta, haaste käyntiin!

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.
Kohta 1, faktat HooCeesta.

1. Vihaan kävelemistä, tai lähinnä siis kävelyä paikasta A paikkaan B. Se on liian hidas etenemismuoto.. Juoksisin jos jaksaisin, mutta mieluiten kuljen pyörällä tai autolla. Mulla on isältä peritty todella lyhyt ja matala askellus, niin kävelyni on auttamatta hidasta (silloinkin kun mielestäni kävelen lujaa)... Kävellessä haluan mieluiten mennä mutkikasta reittiä, koska jos näen kilometrin päähän niin mun mieli kulkee sen kilometrin jalkoja edellä ja sitten siitä kilometristä tulee tooooosi pitkä (ymmärsiköhän kukaan, mitä tarkoitan??). Koirien kanssa tulee totta kai lenkkeiltyä (käyn mä suihkussakin, vaikka se onkin ärsyttävää touhua, hah! :D), mutta mutkittelevia reittejä... Ja odotan tosi paljon kevättä ja kesää, että saan lenkittää koirat pyöräilemällä ja/tai koirapuistossa.

2. Mulla tuli 06.03. 4 vuotta osa-aikaista anniskelutyötä täyteen, joten *tattadadaa* sain vastaavan pätevyydet! Nyt voin olla vaikka yksin anniskeluravintolassa töissä. Fantsua! :)
3. Oon viimeksi viime viikolla ajatellut sitä, kuinka teininä haaveilin omistavani joskus vielä kaksi koiraa. Uskomatonta, että noita kalsarikoiria tuhisee nyt kaksi kappaletta tuossa vieressä. Rakastan noita hauvoja yli kaiken.

4. Kiinnitän huomiota kaikkiin turhiin pikkuseikkoihin... Niin kuin esim. siihen, että Cheek ei Vain elämää -sarjassa halunnut millään koskea haravaan, saati tehdä muita mökin kökkähommia ja sitten se omassa musiikkivideossaan (siinä jossa on myös Jonne Aaron) muka lapioi täyttä häkää. Siinä on pieni ristiriita! :D Toinen mieltä painava seikka on kaikkien vihaama Zalando -mainos. Mua ärsyttää, kun se mies sanoo: "älä koskaan päästä vaimoa, tyttöystävää tai Ziskoa osoitteeseen Salando.fi"... Pilkunnusnus ja silleen.

5. Jos joku päivä ostan/rakennan talon ja saan päättää asuinpaikan niin haluaisin ehdottomasti asua Kurikassa. Juuret on puoliksi sieltä ja siellä jos missä eteläpohjalaisuus kukoistaa...

Minä ja minä, välissä noin 22 vuotta.


6. Hain viime viikolla opiskelemaan... Amikseen (karsee kaiku sanalla amis, varsinkin kun ikää on kohta se 27 vuotta!), kauppikseen ja ammattikorkeaan. Amikseen hakua varten piti olla peruskoulun päättötodistus, joka mun piti hakea vanhalta yläasteelta (hain siis todistuksen kopion). Onneksi siellä oli oppitunnit just silloin menossa, niin teinit ei syöny mua elävältä. :D

7. Mulla on vieläkin jouluvalot parvekkeella. :D Sammutin ne kyllä tuossa kuukausi sitten (vasta, hahaa!) mutta en oo saanut aikaiseksi keriä piuhaa parvekkeen kaiteelta rullalle ja jouluvalokassiin. Jos sitä tässä kevään aikana saisi aikaiseksi...

8. Maito ja meetvursti. Jos niillä eläis, en söisi ikinä mitään muuta. :) Paitsi ehkä hattaraa vappuna. Ja Cokista töissä yövuoroissa.

Rapsulta ei juurikaan heru lempee. :'D


9. Poets of the Fallin eka levy Signs of Life on paras koskaan kenenkään tekemä albumi. Voisin kuunnella pelkästään sitä elämäni loppuun saakka.

10. Vituttaa jo valmiiksi tuleva jokakeväinen koirankakkakeskustelu. Täytyy tästäkin mainita lisää jossain koirapainotteisessa postauksessa!

11. Tosielämässä taidan olla aika kova... Tai mua saatetaan pitää kovana, kun lauon mielipiteitäni ja oon muutenkin kielelliseltä ilmaisultani aikas... Räikeä. Mutta appajee kun pistetään telkku päälle ja draamasarjaa kehiin niin itken ikään kuin haluaisin tuottaa kotiin Niilin. Leffoista mun akilleen kantapääni on ehdottomasti Kotia Kohti (Jalo tippuu kuoppaan), Karhu (äitikarhu kuolee), Gladiaattori (Maximus Meridius jotainjotain palaa kotiin ja löytää perheensä tapettuna), Marley & Me (no kun siinä on se koira ja se vanhenee) ja oikeastaan kaikki muutkin, missä tapahtuu jotain surkeaa... Eikä haittaa, vaikka olis piirretty, niillekin voi itkeä. Sitten kun mulla on ihme taipumus, et jos itken niin heti kun silmät vettyy, mun kasvoille tulee valkoisia ja punaisia läiskiä ja mitä kauemmin itken, sitä kirjavammalta kasvot näyttää, niin onko ihme jos en koskaan katso leffoja muuten kuin yksin? :)

"Tuota noin. Saisinko taxin tänne Silja Europan 8. kannen tolppapaikalle, kitoosh!"


Kohta 2, Iinan kysymykset.

1. Kaikkien aikojen lempibiisi?
- Se täytyy olla Poets of the Fallin 3AM tai Shallow. Noista kahdesta en osaa päättää parempaa..

2. Lempiruokasi?
- Pastavuoka. Keitetty pasta ja paistettu jauheliha vuokaan, päälle purkillinen ruokakermaa, paloiteltuja kirsikkatomaatteja, fetaa, ketsuppia ja juustoraastetta ja uuniin. Nams! Ohje on muuten bongattu Tara Banxxin blogista jokunen vuosi sitten.

"Nainen on onnellisimmillaan aina kun sillä on jotain valkoista huulien välissä." Kaverin quote siis tuo. :D


3. Toinen nimesi?
- Sirkka (äitini tädin mukaan). Minulla on kolmaskin nimi, Micaela (isä ja äiti tappeli, tuleeko c:llä vai k:lla. Iskä voitti. :D)

4. Tulevaisuuden haaveesi?
- Kouluun pääsy, vakityöpaikka joka tuntuu itselle sopivalta.. Parisuhde.... Ja pari kolme uutta laukkua. ;)

Forssassa opiskelijatapahtuma Tursajaiset ja vuosihan oli 2008.


5. Hulluin asia mitä olet elämäsi aikana tehnyt?
- Oltiin äitin kanssa kahdestaan Kreikassa kun mä olin 13-14 -vuotias ja lähdin Aurinkomatkojen opastetulle laitesukellusretkelle ypöyksin. Äitikään ei siis tullut mukaan kun se ei osaa kunnolla uida ja veneessä se tulee merisairaaksi. En ollut siis koskaan ennen sukeltanut laitteiden kanssa ja koulutus oli englanniksi. Toki mukana oli Aurinkomatkojen opas, mutta eipä hän paljoa kiinnittänyt huomiota yksin olevaan hiljaiseen teiniin. En tainnut jutella kenenkään kanssa koko reissun aikana, mutta niin vaan sukelsin vähän yli 10 metriin! Se oli upeaa, vesi oli kirkasta ja kalat kirjavia. Voi kun olis ollut vedenkestävä kamera mukana.

6. Top-3 tämän hetkiset lemppari vaatteet?
- Karhuoluen sponssaamat miesten pitkät kalsarit, joita käytän kotona hela tiden. Näissä on siis munatasku ja edessä on asiaan kuuluva "reikä", takana toisen persposken kohdalla on tasku ja siinä keltainen Karhun logo. Ihan parhaat pökät! :D Toka lempparivaate on mustat suorat housut ja kolmantena Raiskin violetti jokasääntakkini jota rupeen käyttämään heti kun mittari kipuaa pari astetta plussan puolelle. Ai miksi en ole muotibloggaaja ja postaa asukuvia??7. Mistä olet kotoisin & oletko muuttanut?
- Tämä kotoisin -kysymys tuntuu aina mun kohdalla olevan vähän kinkkinen.... Syntymäpaikka on Jalasjärvi, sieltä muutettu Seinäjoelle, koulun aloitin Ilmajoella ja kesken 4. luokan muutin Seinäjoelle ja täällä kävin koulut ylioppilaaksi asti. Suurimman osan elämästäni oon asunut kuitenkin Seinäjoella, joten kai mä oon täältä kotoisin. Ja edellä kävi jo ilmi, että muutettu on.. Elämän aikana noin 14 kertaa. Em. paikkojen lisäksi oon asunut Oulussa ja Forssassa. Ja ellei oteta uusimpia asuinalueita ja kuntaliitoksia huomioon, niin Seinäjoella ei ole montaakaan kaupunginosaa, jossa en olisi asunut.

8. Jos voittaisit lotossa mikä olisi ensimmäinen asia mitä tekisit?
- Jos oletetaan, että voittaisin päävoiton (eli useamman miljoonan), maksaisin ihan ekana äitin kaikki lainat pois ja huolehtisin, että sen ei tarttisi ikäpäivänä enää huolehtia rahasta tai sen riittävyydestä.

"Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat, polvet, varpaat". Tempo noin miljoona ja promilleja pauttiarallaa saman verran.


9. Salattujen elämien lempihahmosi? (:D)
- Katon aniharvoin Salkkareita, enkä oo päässyt ainakaan näiden nykyisten teinien sielunmaailmaan käsiksi... Nykyisistä henkilöistä tykkään eniten Joonatanista, mutta Saku on mun all time favourite.10. Lempi vuodenaikasi (+ perustelut)?
- Kevät ja nimenomaan se aika keväästä kun kaikki lumi on jo sulanut joka paikasta. Keväisin on ihanan kirkasta, aurinko lämmittää aivan eri tavalla, lintujen lauluun kiinnittää huomiota, pyörällä pääsee joka paikkaan (ja kovaa!), ei oo liian kuuma, lehmät pääsee laitumelle, torikahvilat on auki, eka pallojätski, kuivat kangaskengät kaduilla tallaamisen jälkeen... Onhan noita syitä lukemattomia, miksi kevät on ihanaa aikaa!

11. Sana joka kuvaa sinua?
- Hassunhauska.

*kjeh-kjeh-kjeh!!*


Kohta 3, mun kysymykset sinulle?

1. Kun polvistut, kumpi polvi sinulla laskee maahan ensin?
2. Montako serkkua sinulla on?
3. Haluatko joskus lemmikin/lisää lemmikkejä? Jos, niin minkä?
4. Muisteletko menneisyyttäsi kaihoten, surren vai huvittuneena?
5. Millainen oli lapsuutesi lempilelu?
6. Paras paikka paikkakunnallasi? Miksi juuri se?
7. Jos/kun teet salaatin, mitä laitat siihen?
8. Luottoasusteesi? Voit nimetä useammankin.
9. Lempidrinkkisi?
10. Kuvittele elämää 10 vuotta eteenpäin. Missä meet, mitä teet?
11. Paheesi?

Kohta 4 & 5, haastan sinut!

Daphnion, Meri, Nora Janette, Anne, ritu, Jenna, Tiina,

Haastan lisää jos keksin lisää haastettavia... :)


Kuvissa siis minä vuosien 2005 ja 2009 välissä. Kaikissa koirakuvissa nyt jo edesmennyt herrasmieskoirani Rapsu.

6 kommenttia:

 1. Ekana kiinnitin huomiota miten pitkä ja kaponen keskisormi sulla on! Mullakin taitaa huomio kiinnittyä liikaa turhiin yksityiskohtiin. :D mutta kivoja ja iloisia kuvia oot laittanut. :) tuli jotenkin hyvä mieli tästä postauksesta.. minäkin jo odotan "innolla" jokavuotista koirankakkakeskustelua/-tappelua :))! -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu, mutta kaikki jotka ovat nähneet tuon kuvan, ovat sanoneet samaa. :D Äitin peruja pitkät sormet...

   Oli kyllä kiva kaivella kuva-arkistoja, mitä nyt näytän ihan oudolta kun on lyhyet hiukset... Hassua kun kuontalo on lyhyt noin 7 vuoden ajan ja sitten kun kasvattaa pitkät hiukset, näyttää se entinen look muka niin oudolta. :)

   Poista
  2. Sama juttu mulla! Mulla on ollu melkein aina lyhyet hiukset, ja nyt oon kasvattanu pitkiksi. Ja oudolta näyttää ne lyhyet : D voisit laittaa kuvan myös nykyisistä hiuksista? - E

   Poista
  3. Joo, voin laittaa seuraavaan postaukseen niin saa vähän vertailukohtaa! :)

   Poista
 2. iik kivaa! :) täytyypä ruveta väsäämään! Kiitos haasteesta ;)

  VastaaPoista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)