20.5.2013

Mansikka ♥ banaani, Chiquita vs. Innocent

Mulla ei ole blenderiä, yleiskonetta tai edes sauvasekoitinta. Jos haluan saada smoothieta, joudun hommaamaan sen valmiina jostain kaupasta tai kahvilasta. Luvassa siis vertailua kahdesta saman makuisesta mutta eri merkin smoothiesta.

Molemmat ostin Citymarketista, joten hintatiedot on Keskon tietoja.


Chiquitan pullossa on 650 ml ja hintaa oli 3,30 €. Innocent oli ostohetkellä Plussa-alessa 3,00 € mutta oikea hinta oli 3,50 €. Purkissa on 750 ml.

Tykkään tuosta C:n pullosta enemmän, koska se muistuttaa juomapulloa kun taas kartonkinen purkki on kuin maitopurkki. Jos pitäisi valita, kumman ottaisin vaikka matkaevääksi niin tykkään tuosta pullomallisesta enemmän. Koen myös, että pullomallissa on tiiviimpi korkki, vaikka tuskin tuo I:n korkki mihinkään falskaa.

C:ssa on käytetty omenamehua, omenapyreetä, mansikkapyreetä (17,5%), banaanipyreetä (15,5%), rypälemehua, appelsiinimehua ja marja-aroniamehua.

I:ssa on eritelty ainesisältö vähän eri tavalla... 13 mansikkaa (25%), 2 banaania (25%), 1½ omenaa, 28 viinirypälettä, 1 appelsiini ja hieman limen mehua.

Nää ainesisällöt ei ehkä oo ihan vertailukelpoiset, mutta päällimmäinen fiilis on se, että kun molempien purkin kyljessä lukee mansikka-banaanismoothie niin Innocent on enemmän oikeilla jäljillä, kun edes 50% koko tuotteesta sisältää näitä kahta tuotetta.

Kummasti nämä silti maistui samanlaisilta...?Yllä kuvat ravintosisällöistä niille, joita se kiinnostaa. Itse en niinkään piittaa, paljonko tällaisessa on kaloreita, suht harvinainen herkku kuitenkin ja meikäläisenkin ruokavaliossa on varmasti sata epäterveellisempää asiaa, joita mätän suuhuni ilman huolen häivää. :) Pikasilmäyksen loin noihin ja näyttäisi olevan aikalailla samanlaiset lukemat...
 


Sitten asia, joka yllätti mut: C:n pullosta saa rahaa takaisin! En muista ainuttakaan pulloa virvoitusjuomien ulkopuolelta, joissa olisi pullopantti. Hieno juttu ja tämä tietty tavallaan laskee C:n hintaa 20 sentillä. ;)


Molemmat oli "helppoja" juotavia. C oli hieman juoksevampaa ja I:ssa oli enemmän hedelmälihaa mukana. Muuten kyllä, kuten ennemmin jo kerroin, nämä maistui hyvin samanlaisilta vaikka ainesisältö onkin vähän erilaiset. Molempia oli myös helppo juoda suoraan purkista, jos tuota eväsmomenttia miettii. ;P

Kaiken kaikkiaan nää molemmat on hyviä kesäpäivän virkistäjiä ja loistava vaihtoehto kevyeksi välipalaksi tai ihan virvoitusjuoman tilalle janon sammuttajaksi. Chiquita vie itselläni ehkä täpärästi voiton olemalla koostumukseltaan juoksevampaa ja lisäksi pullon vuoksi. Tuo sopii myöhempään käyttöön juomapulloksi ja kun koen, että se on tullut omassa käytössäni tien päähän, senkun vien kauppaan ja tienaan 0,20 €. :)


Teettekö itse smoothieta (ja ennen kaikkea, mitä laitatte siihen??), vai tuetteko Suomen taloutta ostamalla valmiin tuotteen kaupasta tai kahvilasta?

2 kommenttia:

  1. Oijoi, mä rakastan Chiquitan smoothieita! Ne on ihan älyttömän hyviä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi kyllä olla eri mieltä. :) En oo tosin maistanut muuta kuin tätä mansikka-banaaniversiota, mutta muutkin on varmasti tosi hyviä.

      Poista

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)