3.9.2014

Moon lomalla!

Täällä on yksi kesälomalainen. :) Tämä ja ensi viikko on töistä lomaa ja onneksi koulusta on nyt niin lyhyitä päiviä, että tuntuu kuin koulua ei olisikaan. Hyväkin vaan, että opinahjoon pitää mennä niin ei tule nukuttua iltapäivään joka päivä. Yövalvomisista on kuitenkin vapaata ja viikonloput on täysvapaat, ja se on pääasia! Meillä on ollut töissä mieletön stressi kun koko työpaikkaa pyörittävä järjestelmä vaihtui ja uusi järjestelmä on täysin eri pohjalla toimiva ja vieläpä englanninkielinen... Ihanaa saada vapaata kaikesta tuosta, minkä johdosta oon nähnyt viime aikoina jopa todella pahoja painajaisia! :(

Mitään isompia suunnitelmia ei tälle lomalle ole - koulukin rajoittaa osaltaan menoja. Lauantaina olis tarkoitus lähteä ystävän kanssa humpalle, tuossa läheisessä paikassa on Fakta Beat sekä Tartu Mikkiin -ohjelmasta tuttu Sami Hintsanen esiintymässä ja vaikka musiikkikattaus ei tällaiselle vannoutuneelle ysäripoppifanille ole sitä omintaan, odotan iltaa innolla. :) Perjantaina me mennään koirien kanssa mamman (aka minun äitini) helmoihin yökylään ja lauantaiaamuna lähdetään äitin kans käymään Tampereella Ikeassa.

Viime reissu Tampereelle tapahtui viime kuun puolivälissä kun lähdin tuhlaamaan kuun lopussa vanhaksi menevää majoituslahjakorttia Holiday Inn -hotelliin. Oli kyllä niin häsläysreissu, ettei koskaan!

Olin reissua edeltävän yön töissä, josta painuin suoraan kouluun ja koulun jälkeen sitten kotiin mielettömällä kiiruulla pakkaamaan, laittamaan koirien ruokia kuosiin (äiti haki koirat vara-avainta käyttäen mun luota töidensä jälkeen) ja järjestämään paikkoja (koska se äiti... :D). Juna Tampereelle lähti täältä Seinäjoelta klo 15:38 ja olin lähdössä kotoa aika tasan kolmelta. Siinä noin puolessa tunnissa piti pyöräillä kaupungille, käydä passikuvassa, hommata VR:n/Matkahuollon opiskelijakortti ja ostaa junalippu. Ei yhtään viime tingassa tai mitään... :D Uskomatonta kuitenkin, olin Seinäjoen juna-asemalla sekä kortti että opiskelijahintainen lippu taskussa noin klo 15:25!


Tampereelle pääsin siinä iltapäiväviiden aikaan, jonka jälkeen kävin Hämeenkadun Pancho Villassa syömässä juustoburgerin. Sieltä sitten suoraan hotelliin. Tässä vaiheessa olin siis valvonut reilusti yli vuorokauden putkeen, joten väsy painoi aika tavalla. Kaaduin sänkyyn ja rupesin katsomaan telkkua, johon sitten nukahdin siinä iltaseiskan aikaan. Havahduin puolenyön maissa ja totesin, että Fox-kanavalta alkaisi pian Alien 3 -leffa, että sitähän voisikin katsoa. Paskat, puolen tunnin valvomisen jälkeen menin käymään vessassa, painuin takaisin sänkyyn, sammutin telkun ja nukahdin heti. Ai että miten villi ilta! :)

Aamulla kävin aamiaisella ja pitihän mun sieläkin vielä sössiä... Otin jogurttia ja etsin mansikkakiisseliä, jota tykkään sekoittaa jogurtin joukkoon. Löysinkin kannun, josta iloisesti kaadoin kunnon satsin lautaselle jogurtin päälle. Sitten huomasin, ettei se ollutkaan kiisseliä vaan tomaattimehua! Voi jessus, onneksi kukaan ei nähnyt. Pienoisella kiukulla painuin sitten pöytään, jossa mättäsin koko komeuden suun kautta mahaani. Eikä se oikeastaan ollut mitenkään pahaa... Oikeastaan.


Katselin takaisin Seinäjoelle lähtevien junien aikatauluja ja katsoin, että junat lähtee sekä klo 12:00 että klo 15:00. Aikataulutin päiväni siten, että luovutan huoneen ennen puoltapäivää, vien laukut asemalle säilöön, kierrän kauppoja ja käyn syömässä ja lähden tuolla myöhemmällä junalla kotiin.

Luovutin huoneen noin varttia vaille 12, käppäilin asematunneliin ja bongasin lippuautomaatin. Ostin junalipun ja käytävää eteenpäin kävellessäni huomasin, että lippu on klo 12:00 lähtevään junaan! Voi ei! Ehdin noin sekunnin aikana miettiä, että siinä meni 20 € lippu hukkaan.. Sitten mietin, että ehkä virkailijat voi vielä vaihtaa lipun myöhäisempään junaan. Jo kaukaa näkyi pitkät jonot lipunmyyntiin, joten se siitä. Seisoin paikallani noin puoli minuuttia, jonka aikana pohdin minkä vuoksi Tampereelle jääminen olisi tärkeää. Kauppojen? Ne ei ole menossa minnekään, melkein kaikista kaupoista on verkkokauppa ja nyt kun mulla on opiskelijakortti, on junaliput halpoja ja shoppailemassa voi käydä ihan päiväseltään. Ravintolan? Ruokaa saa Seinäjoeltakin. Plus lipun hinta menisi hukkaan ja olisin myöhemmin kotona. Niinpä käännyin kannoillani, nousin laiturille numero 2 ja siellä jo valmiiksi odottavaan junaan klo 11:59. Kävin siinä sitten Tampereella nukkumassa. :DSyksykin saapui nopealla tahdilla ja +30'c helteet sai väistyä - ihanaa! Olin aivan kypsä kuumiin päiviin. Koiria ei voinut lenkittää kuin yöllä (jos silloinkaan kun lämmintä oli yhä yli 20 astetta) ja kaikki vaatteet oli aivan hanurista.

Sadetta on tullut viime aikoina rutkasti eikä siinä mitään, paitsi että pitäisi saada nurmikko leikattua... Meillä kasvaa pieni viidakko taka- ja etupihalla. :) Tänään on aika lupaava päivä, kun lämpöä on sen melkein 20 astetta, mutta koska samanlaista keliä on luvattu myös huomiseksi, taitaa nurtsin leikkaaminen jäädä... Minkä voit jättää huomiselle, jätä. Tai jotain, hahaa!


Syksy on siitäkin ihanaa aikaa, että voi laittaa pitkäpulttuiset housut jalkaan mutta ei ole kuitenkaan liian kylmä, että täytyisi pitää sukkia koko ajan. Äitiltä sain tuollaiset nahkaiset balleriinat, koska ne ei sopinutkaan sille. Mulle sopii kuin hansikkaat käteen, nuo on aivan mielettömän mukavat kengät jalassa. Jalkapöydän päällä oleviin kumilenksuihin piti vähän totutella, mutta nyt muutaman käyttökerran jälkeen niitä ei enää huomaakaan. Jee, kevääksi on sitten huippukengät odottamassa.


Tänään olisi vielä suunnitelmissa lukea maanantaina olevaan kirjanpidon kokeeseen (alv-saamiset/velat ja yhteisömyynnit tiliristikoilla, jaiks!), sekä...


 ...mässyttää irtokarkkeja ja...


...selata Ikean kuvastoa, jos sieltä vaikka löytyisi jotain ostettavaa. Tuo kuvassa näkyvä monivärinen pikkupöytä on aikas vahvoilla, että sellainen muuttaa meille lauantaina. :)

Huh, innostuin kirjoittamaan kunnon stoorin! Mulla on äitiltä läppäri lainassa perjantaihin saakka, että saan listattua tavaraa myyntiin Facebook-kirppareille sekä Toriin ja innostuin näpyttämään oikein urakalla kun kerrankin on näppis ja iso näyttö nenän edessä. :)

Hilpeää pikkulauantaita! Tänään taitaakin olla kaikki mahdolliset opiskelijat liikkeellä opiskelijabileissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

- Kommentit
* Positiiviset ja negatiiviset
* Kysymykset

- Blogin kehittämiseen vinkkejä
* Luettavuus, kieli, tagit, kuvat etc.

- Postausideat
* Mistä Sinä toivoisit minun kirjoittavan?


Kiitos! :)